Birštone atidaryta treniruoklių salė ir mėgėjams, ir profesionalams

Vasario 24 dieną Birštono sporto centras birštoniečius, sporto bendruomenės narius pakvietė į Atvirų durų dieną ką tik įrengtoje treniruoklių salėje, kurios metu centro direktorius pristatė naujas paslaugas, skirtas birštoniečiams ir kurorto svečiams.

Birštono sporto centro treneriai pasiruošę instruktuoti klientus.

Pasak Sporto centro direktoriaus Sauliaus Smailio, pagaliau išsipildė ilgai puoselėta savivaldybės sportininkų, kurorte besitreniruojančių profesionalių komandų ir vietos bendruomenės narių svajonė turėti geras sąlygas treniruotėms ir fiziniam pasirengimui. Gavus per 150 tūkst. eurų finansavimą, buvo įsigyta gamintojų „Freemotion“, „Proud“ ir „Telju fitness“ profesionalios įrangos, iš viso per 40 vienetų, daugiausia laisvų svorių treniruoklių; šeši išmanūs bėgimo takeliai; trys programuojami dviračiai; sporto salių naujovė – mechaninis ėjimo takelis, ypač tinkantis krepšininkams reikalingų įgūdžių ugdymui; olimpinė štanga, kita sunkiaatlečiams skirta įranga bei svoriai; taip pat treniruokliai, pritaikyti žmonių su negalia (vežimėliuose) treniruotėms, sportininkų reabilitacijai po traumų ir kt.
Viena iš pirmųjų treniruoklių salėje apsilankiusi merė Nijolė Dirginčienė pasidžiaugė matomu rezultatu ir apgailestavo, kad dėl lėšų trūkumo nebuvo galimybių įrengti salę anksčiau, kartu su daugiafunkcio sporto centro įkurtuvėmis. Kiek vėliau, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai skyrus 150 tūkst. eurų, Savivaldybė pradėjo viešuosius pirkimus, o vasarį nupirkta įranga pagaliau pasiekė Birštoną. Merė vylėsi, kad treniruokliai pasitarnaus ir vietos bendruomenės nariams, ir sportininkams, ir rengiamų stovyklų dalyviams, kad, pagerėjus fizinio pasirengimo sąlygoms, atsiras ir daugiau profesionaliai sportuojančių žmonių bei komandų.
Savivaldybės taryba patvirtino salės instruktoriaus etatą, kuris pakaitomis su Birštono sporto centro treneriais instruktuos lankytojus, užtikrins saugų treniruoklių naudojimą. Aptarta galimybė teikti ir asmeninio trenerio paslaugas, kuris už tam tikrą mokestį lankytojams sudarytų individualių treniruočių programas, konsultuotų mitybos ir kitais klausimais.
Netrukus į treniruoklių salę iš klubo „Ąžuolas“ patalpų persikels ir Vido Blekaičio treniruojami sunkiaatlečiai, čia įrengta jiems skirta treniruočių zona, pritaikyta sunkumų kilnojimui. Pagerinti fizinį pasiruošimą galės ir kitų Birštono sporto centre kultivuojamų sporto šakų atstovai, kurie dalyvavo Atvirų durų dienos renginyje ir nepraleido progos išbandyti naujuosius treniruoklius.
Birštono sporto centro sportininkai salėje treniruosis nemokamai, įėjimas moksleiviams ir žmonėms su negalia – 1 Eur, suaugusiesiems su „Birštoniečio kortele“ – 2 Eur, kitiems klientams vienkartinis mokestis – 3 Eur. Abonementas (20 val.) moksleiviams ir žmonėms su negalia kainuos 10 Eur, lankytojams su „Birštoniečio kortele“ – 20 Eur, kitiems klientams – 30 Eur.
Treniruoklių salė atvira: darbo dienomis ir šeštadieniais nuo 8 val. iki 21 val. (sekmadieniais nuo 8 val. iki 20 val.).
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *