Mišrios atliekos iš Prienų įmonių bus vežamos pagal naują grafiką

Mišrios komunalinės atliekos iš Prienų mieste esančių įmonių nuo kovo 1 d. bus vežamos du kartus per savaitę – pirmadieniais ir ketvirtadieniais.
Atliekų vežimo grafikas pakeistas dėl įmonių patogumo, atsižvelgus į jų prašymus perkelti atliekų vežimą iš penktadienio į kitą savaitės dieną.
Išrūšiuotos komunalinio srauto popieriaus ir plastiko pakuočių atliekos iš įmonių vežamos vieną kartą per mėnesį, stiklo – vieną kartą per ketvirtį.
Primename, kad vadovaujantis galiojančiais teisės aktais, pakuočių atliekos, kurios savo pobūdžiu ir sudėtimi panašios į namų ūkių pakuočių atliekas, yra surenkamos vienodomis sąlygomis tiek iš fizinių, tiek iš juridinių asmenų, t.y. nemokamai.
Dėl rūšiavimo konteinerių, skirtų popieriaus, plastiko, metalo ir stiklo atliekoms bei antrinėms žaliavoms, pastatymo įmonės turi kreiptis į Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrą, pateikdamos prašymą elektroniniu paštu info@alytausratc.lt.
Įmonės, sudariusios sutartis su Alytaus regiono atliekų tvarkymo centru, komunalinio srauto pakuočių atliekas nemokamai gali pristatyti į rūšiavimo centrus (didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles).
Transporto pakuočių atliekas, t.y. tretinę pakuotę, juridiniai asmenys turi tvarkyti atskirai nuo komunalinio srauto pakuočių atliekų.
Alytaus regiono atliekų tvarkymo inf.

Rubrikoje Aplinkosauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *