Tradicinis žygis „Nemuno link“

Strielčių kaimo bendruomenė „Nemuno link“ vasario 16 d. vėl pakvietė savo bendruomenės narius ir kitus žygeivius entuziastus švęsti Lietuvą kartu ir dalyvauti jau tradiciniu tapusiame žygyje. Šiais metais žygis vyko maršrutu Važatkiemis–Kalviai–Pošventis–Važatkiemis, iš viso 20 km. Trasoje žygeivių laukė žiedinis maršrutas, Nemuno aukšti kalnai ir nuostabi gamta.
Pirmasis atokvėpis visos dienos žygyje – susitikimas su Nemuno kilpų regioninio parko atstove Viktorija Strampickaite, kuri trumpai papasakojo apie parką ir apie tai, kad maršrutas tęsiasi per vieną iš keturių Nemuno kilpų – Prienų kilpą.
Toliau žygeivių kelyje buvo Pagaršvio piliakalnis. Žmonės pasakoja, kad piliakalnis primena piramidę, o jame – nugrimzdusi pilis. Manoma, kad pilis buvusi užkeikta, todėl kai žmonės pradeda ieškoti lobių, ji vis grimzta giliau ir piliakalnio viduje esanti duobė nuolat gilėja. Užlipę ant piliakalnio žygeiviai giedojo Lietuvos himną, tada aplankė partizanų kapus ir uždegė jiems atminimo žvakutes. Piliakalnio papėdėje vaišinosi arbata ir sultiniu, Umos Stankevičiūtės paraginti dainavo partizanų dainas.
Aviakonstruktorius Rolandas Kalinauskas, pasipuošęs tarpukario Lietuvos lakūnų uniforma, laukė žygeivių kitoje stotelėje – Pociūnų aerodrome. Jis papasakojo apie ANBO lėktuvo rekonstrukciją, supažindino su Pociūnų aerodromo istorija ir dabartimi.
Keliaudami toliau, žygeiviai užsuko ir į poeto Justino Marcinkevičiaus tėviškę. Apie kraštietį poetą Justiną Marcinkevičių pasakojo Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos metodininkė Dalia Bredelienė.
Viso žygio metu žygeivius lydėjo Vidas Tamošiūnas su savo parasparnių komanda. Žygeiviai turėjo galimybę susipažinti su parasparniu iš arti. Mažiausieji žygio dalyviai džiaugėsi, galėdami pasivažinėti karietomis, kuriomis pasirūpino Linas Gaučys ir jo komanda.
Šis jau ketvirtas bendruomenės žygis buvo gausiausias, žygyje dalyvauti užsiregistravo 102 dalyviai.
Strielčių bibliotekos informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *