Prisiminta istorija

Vasario 15 d. Šilavoto laisvalaikio salėje vyko minėjimas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai „Lietuva – didvyrių žemė“. Nuskambėjus visų giedamai Tautiškai giesmei, gražiausius eilėraščių posmus Lietuvai skyrė jaunieji skaitovai Vytenis, Kamilė ir Matas. Sveikinimo žodį tarė Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė.
Džiugu, kad renginyje dalyvavo Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, kuris ne tik visus pasveikino Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga, bet ir apdovanojo Šilavoto seniūnijoje gražiausiai kalėdiniu laikotarpiu papuoštų sodybų savininkus.
Minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo dieną su gilia pagarba prisimename ne tik Vasario 16-osios akto signatarus, bet ir Nepriklausomybės kovų savanorius, šaulius, partizanus, kurie už laisvę paaukojo savo gyvenimą. Šilavoto laisvalaikio salės folkloro grupės „Akacija“ programoje skambėjo dainos ir eilės, skirtos kovotojams už Lietuvos laisvę.
Muziejininkė Danguolė Lincevičienė įdomiai ir išsamiai pristatė laisvalaikio salėje eksponuojamą oleografijų parodą „Šilavoto Davatkyno šventieji paveikslai“. Pakvietė aplankyti ekspoziciją „Laisvės kovos Šilavoto krašte“.
Nuoširdžiai dėkojame visiems renginio dalyviams ir linkime neprarasti ryšio su gimtuoju kraštu, puoselėti bendrumo jausmą, išlaikyti pagarbą ir meilę savo Tėvynei ir vienas kitam.
Saulė Blėdienė
Šilavoto laisvalaikio salės
kultūrinių renginių organizatorė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *