2023 metų biudžetui pritarė vienbalsiai

Sausio 26 dieną Birštono savivaldybės taryba susirinko į pirmąjį 2023 metų ir priešpaskutinį šios kadencijos Tarybos posėdį, kuriame buvo priimta 16 sprendimų.
Kone svarbiausias darbotvarkės klausimas šįkart buvo 2023-iujų metų biudžeto patvirtinimas. Prieš tvirtinant biudžetą Taryba pritarė Birštono savivaldybės 2023–2025 metų strateginiam veiklos planui, kuriame numatytos planuojamos Savivaldybės administracijos, biudžetinių įstaigų ir viešųjų įstaigų veiklos bei ištekliai trejų metų laikotarpiui. Anot Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjo Edvardo Citvaro, strateginio veiklos plano projektas parengtas atsižvelgiant į Birštono savivaldybės strateginį plėtros planą iki 2030 metų, kitus Savivaldybės tarybos patvirtintus planavimo dokumentus, Savivaldybės biudžeto ir kitų finansavimo šaltinių prognozę.
Praėjusių metų pabaigoje, gruodžio mėnesį, šis planas buvo paskelbtas ir viešai, o gyventojai buvo kviečiami užduoti klausimus, susijusius su projektu, taip pat išsakyti savo pastebėjimus. Tačiau, E. Citvaro teigimu, gyventojų pasiūlymų Savivaldybė nesulaukė. Už projektą balsavo 14 posėdyje dalyvavusių Tarybos narių, sprendimui pritarta vienbalsiai.
Visais balsais bei be ilgų diskusijų Tarybos nariai patvirtino ir 2023 metų Birštono savivaldybės biudžetą. Anot Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės, biudžeto rengimas truko 3 mėnesius, o tai išties ilgas laikotarpis, tačiau, kaip sakė pati merė, Tarybai svarstyti pateiktas subalansuotas biudžetas, kuris šiais metais yra ženkliai didesnis nei 2022-aisiais.
Šių metų biudžete numatyta per 12 milijonų eurų, iš kurių daugiausia planuojama skirti švietimo veiklos (28 proc.), savivaldybės funkcijų įgyvendinimo (22 proc.), savivaldybės infrastruktūros objektų priežiūros ir modernizavimo (20 proc.) programoms. Pasak Biudžeto skyriaus vedėjos Onos Grigonienės, šiemet auga lėšos ir socialinės paramos ir paslaugų teikimo programai, kuri sudaro 12 proc. viso biudžeto.
Merė taip pat atkreipė dėmesį, jog šių metų biudžete yra numatytos lėšos (beveik 600 000 eurų) ir paskolų grąžinimui. Augant biudžetui, daugiau lėšų skiriama ir nevyriausybinėms organizacijoms bei kitoms reikmėms…
Posėdžio metu Taryba pritarė Birštono savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos 2022 metų priemonių vykdymo ataskaitai, taip pat apsvarstė turto, paslaugų teikimo tvarkos ir kitus klausimus.
Kitas ir jau paskutinis šios kadencijos Birštono savivaldybės tarybos posėdis planuojamas vasario 23 d.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *