Kai yra kilnus tikslas, „uždegti tamsą“ nesunku

Sausio 26-osios vakarą Prienų kultūros ir laisvalaikio centro salė buvo sausakimša – tiek daug žiūrovų susirinko į „Ąžuolo“ progimnazijos pradinių klasių mokinių muzikinį spektaklį-pasaką „Debesų malūnas“. Susirinko ne tik palaikyti mažųjų aktorių, dainorėlių, šokėjų ir cirko artistų, bet ir prisidėti prie progimnazijos jaunųjų maltiečių iniciatyvos surinkti lėšų maltiečių sriubai, kuri visus metus bus išnešiojama į namus vienišiems senoliams. Šis renginys – paskutinis progimnazijos renginys iš Kalėdiniu laikotarpiu suplanuotų renginių ciklo, skirto Maltos ordinui paremti.
Po pasirodymo netilo ovacijos – progimnazijos mažieji mokinukai, padedami mokytojų, scenoje ir žiūrovų širdyse sukūrė tikrą ir nuoširdų stebuklą. Progimnazijos direktorė Irena Tarasevičienė pasidžiaugė Jaunųjų maltiečių grupės ir jų vadovės Linos Suchorukovienės vykdoma projekto „Pasidalinkime gerumu“ iniciatyva, tuo, kad prie renginio organizavimo prisidėjo tokia gausi progimnazijos bendruomenės dalis – mokiniai, mokytojai, tėveliai bei seneliai, pritariantys projekto veikloms ir kilniam tikslui. „Tegul atjauta ir gerumas plečiasi ir išlieka pačiomis svarbiausiomis vertybėmis,“ – linkėjo progimnazijos direktorė.
Muzikinę pasaką stebėjo ir Maltos ordino pagalbos tarnybos jaunųjų maltiečių organizacijos vadovė Neringa Sukauskaitė, kuri, padėkojusi Prienų jauniesiems maltiečiams, mokiniams ir mokytojams, visai progimnazijos bendruomenei, priminė muzikos grupės „G&G Sindikatas“ dainos žodžius „Sunku uždegti tamsą, lengviau gesinti šviesą“.
– Neretai sakom: nepavyks, negerai, pabandykim kitą kartą… Tad labai dažnai tą šviesą užgesinam. Būti tais šviesos uždegėjais, kokie esate jūs, reikia ir drąsos, ir palaikymo. Prisimenu Prienų maltiečių pirmuosius žingsnius, šiandien tai viena stipriausių grupių Lietuvoje, nestokojanti iniciatyvų, teikianti paramą žmonėms ne tik Prienų mieste, bet ir rajone…Auginkit sparnus, skriskit aukštai, neškit kitiems viltį ir meilę,“ – Prienų maltiečiams ir visai „Ąžuolo“ progimnazijos bendruomenei linkėjo Neringa.
Projekto „Pasidalinkime gerumu“ vykdytose akcijose jaunieji maltiečiai surinko per 2000 eurų, todėl ir šiais metais jie lankys senelius, pradžiugindami juos termosu karštos sriubos.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *