Aktyvūs veiklos metai

Birštono sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ nariai stengiasi pateisinti jo vardą sveikai ir aktyviai gyvendami. Tokiame sveikatinimo kurorte, kaip Birštonas, kitaip ir negali būti. Praėjusiais metais sveikuoliai nepraleido Žiemos šventės, buvo išvykę į festivalį „Sportas visiems“ Palangoje, išbandė savo jėgas miesto bėgimuose, dalyvavo Šeimų šventėje, klausėsi paskaitų sveikatos išsaugojimo, sveikos mitybos ir kitais klausimais.

Ilgametis Sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ pirmininkas Vytautas Gedminas darbų estafetę perdavė Aldonai Žaliauskienei.

Per COVID-19 pandemijos laikotarpį labai pasiilgome išvykų ir kelionių. Todėl organizavome išvyką į kaimyninę Latviją, apžiūrėjome Bauskės pilį, degustavome latviškus patiekalus pas ūkininkus. Kupiškio krašte lankėmės Komarų, Adomynės dvaruose, patyrėme malonių įspūdžių, ragavome „Pagrabinių bandelių“.
Vieną dieną skyrėme ekskursijai Kaune, apžiūrėjome tarpukario architektūrą, pasidžiaugėme šventiškai išpuošta Rotušės aikšte, dalyvavome Kaunas – Europos 2022 sostinė renginyje „Žalgirio“ arenoje, stebėjome baigiamąjį spektaklį „Sutartis“.
Tarpušvenčiu lankėmės Vilniuje ir Trakuose. Dėkojame Seimo nariui Andriui Palioniui ir jo padėjėjai Valei Petkevičienei už puikiai suorganizuotą ekskursiją po Seimą. LR Seime mus pasitiko gidas Arūnas, kuris mus supažindino su parlamentarų darbu, papasakojo LR Konstitucijos istoriją. Suintrigavo tas faktas, kad G.Petkevičaitė-Bitė su keturiomis moterimis jau dirbo Lietuvos Seime, nors Europoje moterys dar negalėjo balsuoti…
Lydimi gidės Linos, pasivaikščiojome sostinės senamiesčio gatvelių labirintais, daugiau sužinojome apie 700 metų trunkančią Vilniaus istoriją, ekskursiją baigėme prie kalėdinės eglės…
Pakeliui į namus Birštono sveikuoliai stabtelėjo Trakuose, prie inovatyviai padabintos, palikusios gerą įspūdį eglės.
Užsukome į pačiame Trakų miesto centre, Totoriškių ežero pakrantėje, esančią kavinę „Kiubėtė“, kuri paviliojo karaimų virtuvės paslaptimis. Karaimiškų patiekalų edukacijoje-degustacijoje su  miela šeimininke Ingrida skaniai pavalgėme ir pavakarojome, pasidžiaugdami per metus nuveiktais darbais.
Norime padėkoti ilgamečiam sveikuolių vadui Vytautui Gedminui už ilgametę nuoširdžią veiklą ir palinkėti naujai išrinktai klubo pirmininkei Aldonai Žaliauskienei toliau tęsti pradėtus darbus, nes sveikata – brangiausias mūsų turtas.
Nijolė Kvietkauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *