Tradiciniu bėgimu paminėjome Laisvės gynėjų dieną

Sausio 13-ajai atminti

Sausio 13-oji – Lietuvos laisvės gynėjų diena, kurios metu visa Lietuva prisimena aukas, žuvusias dėl Tėvynės Laisvės. Minint šį įvykį kasmet Vilniuje organizuojamas patriotinis pagarbos bėgimas, šiemet vyko jau 31-asis bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“. Šiame renginyje pagerbti žmonės, žuvę 1991 m. sausio 13-osios naktį, kai gynė Lietuvos nepriklausomybę.
Paminėti šią svarbią datą, kaip ir kiekvienais metais, į Vilnių vyko ir 206 šaulių kuopos šauliai ir šauliukai. Sausio 7 dieną susirinkome prie Antakalnio kapinių. 206 kuopai atstovavo jaunieji šauliai iš Prienų (vadovas – Tomas Stanevičius), Stakliškių (vadovas – Gintautas Sodaitis) ir Jiezno (vadovas – Sigitas Žalys). Aplankėme Antakalnio kapinėse palaidotų Laisvės gynėjų bei mūsų kraštiečio poeto Justino Marcinkevičiaus kapus, Prezidentų kalnelį. Renginio atstovai ir garbingi svečiai pagerbė žuvusius laisvės gynėjus gėlėmis.
Sugiedojus Tautišką Giesmę, susirinkusiuosius pasveikino Lietuvos Respublikos krašto apsaugas ministras A. Anušauskas. Bėgimo startą paskelbė garbės kuopos karių salvė. Nors oras buvo šaltas, pūtė atšiaurus vėjas, tai bėgimo entuziastų nesustabdė.
Įveikti 9 km bėgimo trasą buvo skirta 1 val. ir 30 min. Finiše bėgikai apdovanoti medaliais, jų laukė vaišės – karšta arbata ir sausainiai. Bėgikus ir svečius sveikino ir apdovanojo žymūs žmonės. Įsiamžinę prie memorialo žuvusiems Laisvės gynėjams, papramogauti vykome į Vilniaus Akropolį.
Skaistė Petravičiūtė ir Miglė Kardokaitė
Jiezno gimnazijos jaunosios šaulės

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *