Svečiuose pas bendraamžius

Labai netoli, tik už Žvėrinčiaus miško, puikiuose namuose gyvena mūsų bendraamžiai senoliai. Į praeitį nugrimzdo sunkus pandeminis laikotarpis, kai vengėme susitikimų, kai saugojome vieni kitus nuo COVID-19 viruso, priiminėjome skiepus ir laukėme geresnių laikų. Ir štai mes vėl galime bendrauti.
Sausio 4-ąją buvome svetingai sutikti dar naujamečiu grožiu spindinčiuose Prienų globos namuose. Į šventiškai išpuoštą salę, vežimėliuose lydimi nuoširdžių slaugytojų, rinkosi senjorai – su šiluma akyse ir šypsena veiduose. Koks jų geranoriškumas ir noras bendrauti! Jie tiesė rankas, sveikinosi, pasakojo, kad čia jiems gera, džiaugėsi darbuotojų nuoširdumu, mums dėkojo už apsilankymą ir paįvairinimą jų kasdienybės. Nuoširdžiais plojimais jie pasitiko mūsų choro „Sidabrinė gija“ dainininkus, lėtai lipančius į sceną. Juk amžius ir su juo susijusios problemos mažina mūsų visų tempus. Dainininkai pirmą koncerto dalį skyrė sakralioms kalėdinėms giesmėms. Su virpuliu nuskambėjo: „Tyli naktis“, „Sveikas, Jėzau gimusis“, „Jėzau, pas mane ateiki“, „Viskas Jėzui“. Antroje koncerto dalyje nuotaikingai nuskambėjo „Žvakės blyški šviesa“, „Vyšnios žydėjo baltai, „Jau lietutis lynoja“, „Daina mamytei“ ir „Daug dainų nuskambėjo“. Pastarąsias dainas niūniavo ir Globos namų gyventojai. Abipusis šiltas bendravimas atnešė dar vieną šventę į vakarėjančius namus.
Birštono „Bočių“ bendrijos pirmininkė pasidžiaugė „bočiukų“ aktyvumu, noru skleisti gėrį ir padėkojo choro seniūnei Linai Danilovienei už senjorų sutelkimą dainai, Aldonai Mildai Valatkienei – už prasmingą dainų pristatymą, choro vadovui Stasiui Bisikirskui – už nuoširdų dainininkų ruošimą, dainų parinkimą ir bendravimą su senjorais. Žiemos vidury jautėsi atšilimas ne tik gamtoje, bet ir sieloje. Netrukus Prienų globos namų elektroniniame puslapyje perskaitėme šeimininkų atsiliepimą apie mūsų viešnagę: „Mūsų senjorus sužavėjo kolektyvo atliekamos dainos, bendravimas, nuoširdūs palinkėjimai. Džiaugiamės, kad ši bičiulystė tęsiasi ne vienerius metus. Dėkojame už bendrystę, kuri pripildo kasdienį gyvenimą šviesos bei šilumos“. Mūsų nuotaiką praskaidrino ir nuoširdžios Globos namų direktorės Ingos Barkauskienės padėkos: „Dėkojame už nuostabią muzikinę programą, nuoširdžias ir šiltas bendravimo akimirkas, padovanotas Prienų globos namų gyventojams. Jūs pasidalinote Meile žmogui, paskleidėte šilumą, džiaugsmą ir gerumą mūsų bendruomenėje“. Geri darbai visada sulaukia atpildo. Pasivaišinę arbata ir kava, nuosavais automobiliais riedėjome į Birštoną, gerumo pievoje palikę dar vieną brydę.
Julija Barutienė
Birštono „Bočių“ bendrijos pirmininkė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *