Bendruomenės veikla – kelias į sėkmę

Tradicinė praėjusių metų veiklą vainikuojanti Birštono vienkiemio bendruomenės vakaronė, šiemet vykusi Trijų Karalių dieną, prasidėjo labai šviesiu ir šiltu meno kolektyvų vadovių Inesos ir Beatos bei jaunųjų dainininkų pasveikinimu.

2022-aisiais jubiliejinius gimtadienius šventę bendruomenės nariai su renginio organizatoriais.

Jų darnaus kolektyvo nariai buvo ir tolimesnio vakaro pirmosios dalies vedėjais. Skambia daina, jautriu žodžiu jie kvietė į sceną praėjusiais metais jubiliejinius gimtadienius minėjusius bendruomenės žmones, aktyviausius renginių dalyvius ir svečius. Tarp jų – ir Birštono savivaldybės merę Nijolę Dirginčienę, pasidžiaugusią aktyvia bendruomenės veikla. O pasidžiaugti tikrai buvo kuo.
Apžvelgdamas veiklą, Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys pirmiausia pasidžiaugė gražia bendruomenės narių bendryste, puoselėjamomis tradicijomis, gimusiomis naujomis iniciatyvomis.

Damutė Juodienė nepraleido nė vieno ciklo „Pasimatymas su menu“ renginio.

Praėjusiais metais bendruomenė vykdė 3 projektus. Gavus paramą iš Žemės ūkio ministerijos teiktos programai „Skatinkime bendruomeniškumą ir bendradarbiavimą tradicinių renginių pagalba“ bei Birštono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų rėmimo programos „Kartu mes stiprūs“ buvo organizuota daug gražių ir prasmingų renginių.
Vyko ir tradicinis klojimų teatro festivalis „Kur Nemuno mėlynas kelias“, bendruomenės nariai drauge būrėsi ir Atvelykio bei kitų švenčių progomis, rengė sportines varžybas, visus metus kartą per mėnesį kvietė į „Pasimatymą su menu“. Dalyvaudami šiuose renginiuose bendruomenės nariai turėjo progos pasidžiaugti ir saviškių, ir svečių pasirodymais, susitikti su

Vakaro metu birštoniškiams dainas dovanojo Marijampolės kultūros centro vyrų vokalinio ansamblio „Sūduvietis“ dainininkai.

dainuojamosios poezijos, retro muzikos atlikėjais, geriau pažinti operos žanrą ir dalyvauti šokių vakare.
Beje, ir patys vienkiemio bendruomenės vaikų ir suaugusiųjų teatro kolektyvai bei vokalinio ansamblio dainininkai daug keliavo, dalyvavo įvairiuose konkursuose ir festivaliuose.
Gavus lėšų iš Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos sveikatos projekto „Fizinis aktyvumas – sveikatos šaltinis“ buvo įrengti du treniruokliai Birštono vienkiemio parke.
Praėjusiais metais dar labiau pildėsi ir bendruomenės pelnomų apdovanojimų kraitė. Atsiliepę į Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotą pilietinę iniciatyvą „Lietuvos galia“ birštoniškiai pateikė savo iniciatyvą. „Veikli Birštono vienkiemio bendruomenė – tai žmonių įgalinimo, telkimo ir stiprios bei teisingos Lietuvos kūrimo pamatas“. „Stiprios Lietuvos“ kategorijoje tarp 64 pretendentų birštoniškių iniciatyva pateko į penkioliktuką ir pelnė nominaciją.
Mykolo Romerio universiteto, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei partnerių VšĮ „Pro partners“, Nacionalinės sportininkų asociacijos ir informacinio partnerio „Savivaldybių žinios“ organizuotame konkurse „Bendruomenė – Švyturys 2020 – Kelias į sėkmę“ Birštono vienkiemio bendruomenė nominacijoje „Kultūros kolektyvais garsi vietos bendruomenė“ pelnė pirmą vietą.
Priminęs apie praėjusių metų veiklas, bendruomenės pirmininkas išreiškė viltį, kad tai, kas padaryta taps paskata naujoms veikloms, kad gausėjančios ir jaunėjančios bendruomenės nariai bus aktyvesni ir talkose bei kituose darbuose.
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *