Kokie svarbiausi darbai šiais metais planuojami atlikti seniūnijose?

Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė:
– Visi darbai, kuriuos atliekame seniūnijoje, yra vienodai svarbūs: ir kelių priežiūra, ir pagalba vienišiems žmonėms. Vieno prioritetinio negalėčiau įvardinti. Daug rūpesčių kelia permainingas oras, atšilus kai kurie seniūnijos keliai pažliugo, atsivėrė duobės.
Džiaugiamės, kad esame sveiki ir gyvi. Kaip ir kasmet, šiemet aplankysime ir pasveikinsime 90-mečius, vyriausiai mūsų seniūnijos gyventojai sukaks 99-eri. Kalbėsimės su seniūnijoje veikiančių bendruomenių atstovais, skatinsime dalyvauti projektinėje veikloje. Norėtųsi, kad ne tik Šilavotas, bet ir kitos gyvenvietės gražėtų. Gavus lėšų būtų tvarkoma aplinka, įrengiamos vaikų žaidimų aikštelės, atnaujinami paminklai ar tenkinamos kitos vietos gyventojų reikmės.

Prienų seniūnijos seniūnė Janina Armonienė:
– Gyventojams aktualiausiu klausimu, dėl kurio kreipiamasi į seniūniją, išlieka kelių ir gatvių būklė, infrastruktūros gerinimas. Įsijungus taupymo režimui, gali būti sunku padėti visiems besikreipiantiems… Noriu pasidžiaugti viena tendencija – žmonės vietoj to, kad keltų besąlygiškus reikalavimus, tapo tolerantiškesni, supratingesni, galbūt dėl to, kad kilusias problemas sprendžiame nuvažiavę į vietą, abipusiu sutarimu, kartais prašome šiek tiek palaukti, nes ne visus gyventojų lūkesčius seniūnija pajėgi išpildyti, ypač tuos, kuriems reikia nemažai lėšų.
Šiuo metu ruošiame seniūnijos ataskaitas, seniūnaičių išplėstinėje sueigoje aptarėme ir Savivaldybei pateikėme kelių, kuriems reikia kapitalinio ar paprastojo remonto, sąrašą, sudaryta komisija pagal patvirtintus kriterijus atrinks tuos kelius, kurie bus tvarkomi prioritetine tvarka.

Veiverių seniūnijos seniūnas Vaclovas Ramanauskas:
– Prioritetiniai šių metų darbai – Veiverių miestelio parko sutvarkymas, pritaikant jį visuomenės reikmėms, ir kelių remontas bei priežiūra. Projektą įgyvendina Prienų rajono savivaldybės administracija, šiemet ketinama baigti laisvalaikio erdvės parke įrengimo darbus: bus suformuoti takai, įrengtas apšvietimas, vaikų žaidimų aikštelė ir kiti mažosios architektūros elementai.
Jau parengtas ir pradėtas Jūrės kelio 1,2 km atkarpos, vedančios per Papilvio kaimą ir keturias apgyvendintas sodų bendrijas, remonto darbų projektas, darbai tęsis pavasarį.

Išlaužo seniūnijos seniūnas Tomas Skrupskas:
– Seniūnijoje skausmingiausias – kelių priežiūros klausimas, esant tokioms oro sąlygoms, jie labiau gadinami, greideriavimui netinkamas metų laikas, pavasaris dar toli, o važiuoti visiems reikia. Turėsime pasisemti kantrybės ir išlaukti šį metą.
Pernai buvo pradėtas Šiauliškių žvyrkelio remontas, drenažinių griovių valymas, reikės dėti visas pastangas, taip pat ir rangovams, kad darbai būtų įgyvendinti kuo greičiau ir taupiau. Tai bus iššūkis, nes tikėtina, kad šiais metais finansavimas iš Kelių direkcijos sumažės, palyginti su išaugusiomis medžiagų ir darbų kainomis. Remonto metu bus tinkamai formuojama kelio sankasa, tvarkomas nuolydis, grioviai, kad vasarą nebėgtų vanduo, o žiemą problemiški ruožai nebūtų užpustomi.
Ir toliau bendradarbiausime su Išlaužo kaimų bendruomene, tęsime rožyno kūrimo, rekreacijos ir poilsio zonos formavimo idėją, ateityje seniūnijos parke numatyta nutiesti pasivaikščiojimo takus. Pietvakarių Lietuvos žuvininkystės regiono vietos veiklos grupei pateikta paraiška, kuri buvo šiek tiek pakoreguota, atsižvelgiant į situaciją ir išaugusias kainas, tikimės, kad finansavimas jai bus skirtas, ir bendromis pastangomis, prisidedant bendruomenei bei pagalbininkams, galėsime kibti į bažnyčios šventoriaus, parapijos namų prieigų sutvarkymo darbus.

Stakliškių seniūnijos seniūnė Nijolė Ivanovienė:
– Šiemet tęsime praėjusiais metais pradėtus darbus. Organizuosime tradicinę vasaros šventę, keliausime. Turime pasiruošę veiklos planus, lauksime, koks bus finansavimas. Esame numatę elektros tinklo plėtrą Stakliškėse, pernai įrengtame Atminimo kalnelyje, šalia vaikų žaidimų erdvės, kai kuriose gatvėse. Esame numatę ir kitų darbų. Seniūnijoje yra 19 veikiančių kapinių, kasmet, gavę lėšų, tvarkome jų tvoras. Praėjusiais metais nauja tvora aptvėrėme Medžionių kapines, šiemet seniūnijos darbininkų jėgomis norėtume atnaujinti nors dalį Užuguosčio kapinių tvoros, kuri yra prastos būklės.
Be abejo, nuolatinį galvos skausmą kelia kelių būklė, merkiant lietui atokiau gyvenantiems žmonėms sudėtinga išvažiuoti. Lengviau atsikvepiame, kai pašąla. Tačiau vėlgi, už tas lėšas, kurias žiemą išleidžiame sniego valymui, galėtume paremontuoti vieną kitą kelio atkarpą. Siekiant į kaimo vietoves pritraukti daugiau jaunų šeimų, apgyvendinti ištuštėjusias sodybas, būtina gerinti susisiekimo infrastruktūrą, tam valstybė turėtų numatyti daugiau lėšų.
Kalbino Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *