Šiais metais Prienų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ laukia modernizavimas

Prienai – tarp 13 savivaldybių, kurios už 10 mln. eurų atnaujins beveik tris dešimtis pastatų. Gruodžio 31 d. baigėsi kvietimas teikti paraiškas savivaldybėms, norinčioms gauti kompensacinę išmoką už atnaujinamą savivaldybei priklausantį viešąjį pastatą. Aplinkos projektų valdymo agentūra sulaukė 27 paraiškų iš 13 savivaldybių. Bendra prašoma suma siekia kiek daugiau nei 10 mln. eurų, už kuriuos planuojama atnaujinti 29 pastatus.
Paraiškas pateikė Vilniaus, Ukmergės, Panevėžio, Šiaulių, Šalčininkų, Prienų, Švenčionių, Šakių, Plungės, Tauragės, Klaipėdos, Kupiškio rajonų ir Visagino savivaldybių administracijos. Šis finansavimas skirtas savivaldybių išlaidoms, kurios patirtos atnaujinant savivaldybei priklausantį viešąjį pastatą, kai jo kitai daliai išlaidų gauta paskola iš savivaldybių pastatų fondo. Pasirinktus pastatus savivaldybės turės atnaujinti ir pasiekti ne mažesnę kaip B energinio naudingumo klasę iki šių metų gruodžio 31 d.
Prienų rajono savivaldybės administracija pateikė projekto „Prienų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ modernizavimas“ paraišką Modernizavimo fondo kompensacinei išmokai savivaldybės viešiesiems pastatams atnaujinti gauti. Įvertinus paraišką, buvo skirtas 539445,35 Eur finansavimas.
Projekto tikslas – pagerinti Prienų darželio „Gintarėlis“ pastato ir inžinerinių sistemų fizines bei energines savybes, didinant pastato energijos vartojimo efektyvumą, užtikrinant pastato infrastruktūros atitiktį higienos normų reikalavimams ir tuo pačiu racionaliai panaudojant savivaldybės biudžeto lėšas, skirtas viešiesiems pastatams eksploatuoti, bei mažinant į atmosferą išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų (CO2).
Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas pabrėžė, kad ši finansinė parama yra labai reikšmingas žingsnis. „Lopšelis-darželis „Gintarėlis“ seniai laukė atnaujinimo. Viena vertus, tarp renovuotų daugiabučių senas pastatas visiems krito į akis, bet svarbiausia buvo vaikučiams ir darbuotojams užtikrinti normalias higienos sąlygas ir gerą mikroklimatą. Planavome pastatą atnaujinti etapais, nes visa reikalinga suma būtų per didelė našta biudžetui ir nepadarytume daug kitų darbų. Pastato viduje dalį grupių jau esame atnaujinę, tačiau remonto laukia ir kitos patalpos. Tai vienas iššūkis. O kitas – surasti sprendimus dėl darbų terminų ir įstaigos veiklos suderinimo. Pradžioje laukia viešųjų pirkimų procedūra, o vėliau visus klausimus derinsime su rangovais“, – pažymėjo Savivaldybės meras.
Prienų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ atnaujinimo metu bus pakeisti pastato langai ir durys, apšiltintas stogas, sienos (su cokoline dalimi), rūsio ir pogrindžio perdangos, modernizuotos šildymo, elektros, vandentiekio ir nuotekų šalinimo sistemos, šilumos punktas, atnaujinta lietaus ir drenažo sistema, atlikti kiti darbai. Darbai bus pradėti ir užbaigti šiais metais.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *