Kviečia naudotis muzikos terapijos programa ir padėti sau

Praėjusiais metais sukurta ir išleista muzikos terapijos programa (kompaktinė plokštelė) „Vokologija – pagalba sau balsu“ pripažinta Birštono savivaldybės Metų 2022 projektu.

Džiazo dainininkė ir muzikos terapeutė Laura Budreckytė.

Šis unikalus projektas, kviečiantis pasirūpinti savo emocine sveikata, sukurtas Birštono viešajai bibliotekai bendradarbiaujant su profesionalia kūrėjų komanda: kompozitore, džiazo vokaliste, muzikos terapeute, birštoniete Laura Budreckyte (kompozicija/vokalas), Richardu Baniu (klavišiniai), Vyčiu Nivinsku (kontrabosas), Tuomu J. Rasanenu (mušamieji/perkusija), Viliumi Keru (garso įrašas ir masteringas), Indre Budreckyte (akvarelė), Neringa Žukauskaite (dizainas), Egle Beinoriene (psichoterapija) bei kitais partneriais. Projektą finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Birštono savivaldybė.
Lauros Budreckytės sukurtoje garso terapijos programoje balso, muzikos, improvizacijos dermė padės pažinti savo emocijas, išsilaisvinti iš streso ir nerimo. Pasak muzikos terapeutės, programa skirta tiems, kuriems smalsu daugiau sužinoti apie save, savo balso subtilybes, ieškantiems įkvėpimo, naujos patirties, jaukaus pabuvimo su kitu.
Albume atsispindi temos, aptartos drauge su jungiškosios krypties psichoterapeute analitike Egle Minelgaite-Beinoriene. Klausytojai, improvizuodami balsu, gali atlikti užduotis: Saugi vieta (laikas), Pauzė, Mano ritmas, Vidinis vaikas, Aš pasirenku, Drąsa būti, Pasitikėjimas, Autentiškumas, Dėkingumas. Kiekvieną muzikinę kompoziciją lydi menininkės Indrės Budreckytės akvarelė, spalvomis ataidinti skambančią muziką. „Tikiu, kad žvelgdami į piešinius pajusite įkvėpimą ieškoti persipinančių spalvų savo balsuose“, – į užsiėmimus individualiai arba mažose grupėse kviečia džiazo atlikėja, muzikos terapeutė Laura Budreckytė.
Programa „Vokologija – pagalba sau balsu“ buvo pristatyta Birštono kurhauze vykusioje respublikinėje biblioterapijos konferencijoje, „Eglės“ sanatorijoje, Vilniaus apskrities A.Mickevičiaus ir Kauno apskrities viešosiose bibliotekose, Nemajūnų dienos centre, „Litexpo“ surengtoje konferencijoje „Būkite sveiki“ ir kt. auditorijose.
Šią muzikos terapijos programą, įrašytą kompaktinėje plokštelėje, galima surasti ir savarankiškai naudoti Birštono viešojoje bibliotekoje bei Youtube kanale.
– Bendradarbiavimas su Laura Budreckyte ir visa kūrybine komanda, rengiant projektą „Vokologija – pagalba sau balsu“, mums buvo labai įdomi patirtis. Viliuosi, kad kūrybinio darbo rezultatas turės ilgalaikę išliekamąją vertę ir padės žmonėms geriau pažinti save ir tinkamai išreikšti savo emocijas, – teigė Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė.

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *