Matiešionių krašto bendruomenei 2022 metai buvo sėkmingi

Bendruomenė įgyvendino du projektus: „Kultūrinio, fizinio ir psichologinio sveikatinimo harmonija“ ir „Sveikos gyvensenos link…“. Šių projektų įgyvendinimui finansavimas gautas iš Birštono savivaldybės biudžeto.
Įgyvendindami projektą „Kultūrinio, fizinio ir psichologinio sveikatinimo harmonija“, suorganizavome susitikimą su Birštono savivaldybės civilinės saugos vyr. specialistu. Klausėmės įdomios paskaitos apie šių dienų aktualijas, galimas ekstremalias situacijas. Sužinojome, kaip elgtis jų metu, kaip apsaugoti save ir artimuosius, kokie daiktai turi būti išvykimo krepšyje. Bendruomenės patalpose vyko pirminės medicininės pagalbos mokymai, kurių metu mus mokė ir žinių suteikė Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistės.
Lankėmės Alytaus rajono savivaldybėje, Venciūnų kaime esančiame ekologiškame D. Kvederaitės šaltalankių ūkyje. Sužinojome apie vertingąsias šaltalankių savybes, susipažinome su jų auginimo ypatybėmis bei jų nauda mūsų organizmui, ragavome ūkyje iš šaltalankių gaminamos produkcijos. Išvykos metu grožėjomės pora dešimtmečių Vaclovo Jankausko rinkta akmenų kolekcija, kurią puošia kalvių darbai. Tęsdami bendruomenės tradiciją, suorganizavome vienos dienos kelionę į Palangą, kurios metu, klausydamiesi jūros bangų ošimo, pailsėjome fiziškai ir psichologiškai.
Projekto „Sveikos gyvensenos link…“ dėka keliavome po Kazlų Rūdos apylinkes. Aplankėme „Laimės namus“, įsikūrusius Kazlų Rūdos miškų apsuptyje, Kardokuose. Susipažinome su šeima, kuri, siekdama vidinės harmonijos, darnos ir laimės, pasirinko gyvenimą gamtoje. Šeima gyvena name, drėbtame iš molio ir šiaudų. Šeimininkas supažindino su namų statyba, naudojant ekologiškas medžiagas. Po įdomių pasakojimų mėgavomės kvapų terapija, bandėme įvairių augalų skleidžiamų kvapų pasaulyje atrasti ir pažinti save. Lankėmės Šakių rajone, Plokščių kaime, esančioje unikalioje Vaiguvos upėje-gatvėje, užsukome į greta esančią Šventaduobę. Sveikos gyvensenos ir judėjimo propagavimui įsigijome 15 vienetų sportinių marškinėlių su bendruomenės logotipu ir 8 poras šiaurietiško ėjimo lazdų. Padedami instruktoriaus Vido iš Alytaus, išbandėme lazdas ir mokėmės teisingai jomis naudotis. Kelionės, judėjimas, žinios – tai dar vienas žingsnis sveikos gyvensenos link.
Šių abiejų projektų dėka stiprėjo bendruomenės narių bendrystė, o įgytos žinios turėjo didelės įtakos kiekvieno iš mūsų vidinei harmonijai, sveikatai.
Irena Lenkutienė
Bendruomenės pirmininkė

 

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *