Didmiestį į Prienus iškeitusi Agnė ir Artūras čia kuria ir šeimyninį gyvenimą, ir verslą

Mano kraštas – Prienai

Agnė Kiverytė ir Artūras Januškevičius – projekto „Flame&Plate“ įkūrėjai. Flame&Plate užsiima išvežamuoju maitinimu renginiams. Įmonė tiekia maitinimą įvairioms šventėms visoje Lietuvoje: vestuvėms, įmonių vakarėliams, gimtadieniams ir kitoms šventėms, siūlo „grill“ patiekalų kepimo paslaugą. Iš Kauno į Prienus atsikrausčiusi jauna šeima 2022 m. vasario mėnesį perpirko Prienų pirties kavinės verslą nuomos pagrindu ir čia dabar kuria šeimos verslą.

Agnės ir Artūro šeima.

Agnė augo ir gyveno Kaune, Vytauto Didžiojo universitete baigė bakalauro ir magistro studijas. Nuo aštuoniolikos metų pradėjo dirbti įvairiose maitinimo įstaigose padavėja, vėliau administratore, o paskutiniuosius ketverius metus dirbo restoranų vadove. Agnė turi dukrytę, kuri šiemet pradėjo eiti į pirmą klasę. Artūras yra kilęs iš Prienų, vaikystėje gyveno netoli Dvariuko mikrorajono. Sulaukęs pilnametystės, Artūras atliko privalomąją karo tarnybą, grįžęs iš jos, baigė Kauno maisto pramonės ir prekybos mokyklą, įsidarbino Birštone. Vėliau, siekdamas įgyti daugiau patirties virtuvėje ir tapti šefu, jis išsikėlė gyventi į Kauną.
Pora susipažino savo paskutinėje darbovietėje Kaune, kur kartu ir dirbo. Persikelti gyventi į Prienus jauna šeima nusprendė dar karantino metu. Artūras Prienuose turėjo butą, kurį prieš pandemiją planavo išnuomoti, bet, prasidėjus karantinui, planai pasikeitė…

„Flame&Plate“ patiekalai.

Agnė su Artūru dažnai atvykdavo į Prienus kartu ramiai pabūti. Visgi, po karantino sugrįžę į darbus, suprato, kad darbo sąlygos nebetenkina, taip nusprendė pradėti vykdyti bendrą veiklą ir persikraustyti į Prienus, mat, nemažai čia praleidę laiko, pamatė, jog Prienai keičiasi. Čia vyksta įvairios statybos, sutvarkyti parkai, vaikų žaidimo aikštelės – tai puiki vieta auginti vaikus, realizuoti naują verslą.
Paprašyta papasakoti daugiau apie „Prienų pirties“ įsigijimą ir vizijas, šeima atskleidžia, kad visuomet svajojo turėti savo erdvę, kurioje galėtų savo veiklą plėsti didesniu pajėgumu, nes pradžioje maistą ruošdavo žmonių erdvėse, nuomojamose virtuvėse. Pora pasakoja, kad vaikščiodami po Prienus dažnai praeidavo „Pirties“ kavinę, bet niekada nesugalvojo užeiti į vidų, kol vieną dieną iš pažįstamų sužinojo, kad buvusi kavinės savininkė nori parduoti savo verslą. Kadangi kavinė jau buvo žinoma, Agnė su Artūru nusprendė, kad tai būtų tobula vieta tolimesnei veiklai vykdyti. Nedvejodami susitiko su savininke ir aptarė verslo perpirkimo sąlygas. Dabartinė jų vizija – toliau rengti asmenines šventes ir gedulingus pietus, o ateityje turi ir dar didesnių didelių planų.
Paklausti, kaip sekasi kurti ne tik verslą, bet ir gyvenimą, pabėgus iš didmiesčio šurmulio, Agnė su Artūru prisipažįsta, jog gyventi Prienuose jiems gera. Šeima džiaugiasi darželių gausa, jų prieinamumu, popamokinės veiklos vaikams įvairove, sutvarkytomis žaidimų aikštelėmis. Juos džiugina ir tai, kad viskas labai arti, nereikia toli važiuoti, tačiau pastebi, jog Prienuose trūksta pramogų jaunimui, erdvių, žaidimų kambarių, kur būtų galima ateiti su vaikais praleisti laiką. Pora pasakoja, kad nesigaili didmiesčio šurmulį iškeitę į Nemuno krašto ramybę, čia mato perspektyvą ir stengiasi įsilieti į bendruomenę, dalyvauti įvairiose veiklose. Apsigyventi Prienuose jie rekomenduotų ir kitoms jaunoms šeimoms, kurios kuria savo verslus, naujas darbo vietas ir taip įneštų naujų vėjų į Prienų gyvenimą.
Gabija Juocevičiūtė

 

Rubrikoje Jaunimo skveras. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *