„Gyvenimo“ laikraščio ir Prienų rajono savivaldybės 2022–2023 metų krepšinio pirmenybės

Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio 3-ojo turo rungtynių tvarkaraštį gerokai pakoregavo visoje Lietuvoje siaučiantys virusai ir ligos. Gruodžio 18 d. su „Birštono SC“ turėjusią žaisti Veiverių „Amberio“ pakeitė „PMVD“, tuo tarpu BC Balbieriškio „Tūzų“ ir Birštono „Versmės“ dvikova dėl didelio sergančių žaidėjų skaičiaus apskritai neįvyko.
Jaunieji Birštono SC krepšininkai ryžtingai pradėjo susitikimą su „PMVD“ ir neleido pastariesiems greitai atitrūkti. Vis dėlto kėlinio pabaigą geriau sužaidė „PMVD“ ir po taiklių D. Kuzmicko ir V. Celiešiaus metimų pirmavo 27:21. Antrajame kėlinyje „PMVD“ pradėjo taikyti zoninę gynybą ir tai iškart davė savo vaisių: birštoniškiai prametė daug sudėtingų metimų ir sunkiai rinko taškus, tuo tarpu „PMVD“ greitasis puolimas veikė be priekaištų, o puolime ryškiausiai spindėjo G. Vasiliausko žvaigždė. Po dviejų kėlinių „PMVD“ jau pirmavo 55:32. Po didžiosios pertraukos „Birštono SC“ pradėjo taikyti zoninį spaudimą ir įvėlė „PMVD“ į klampų žaidimą. Birštoniškiai ne tik neleido varžovams rinkti taškų, bet taiklių tolimų metimų dėka ėmė tirpdyti atsilikimą. Ketvirčio pabaigoje „PMVD“ sugebėjo stabilizuoti situaciją ir susigrąžino 20 taškų pranašumą – 66:46. Ketvirtajame kėlinyje V. Diškevičius ir toliau tempė Birštono komandą į priekį, draskydamas varžovų gynybą prasiveržimais ir taikliais tritaškiais, tačiau „PMVD“ atrado naują lyderį – P. Bartkevičius smeigė du tolimus metimus, gražiai „išmaudė“ varžovus greitajame puolime, iš viso surinko 12 taškų ir padėjo „PMVD“ komandai įsirašyti dar vieną pergalę rezultatu 91:66. „PMVD“ iškovojo 2-ąją pergalę iš tiek pat galimų, tuo tarpu „Birštono SC“ tai buvo pirmasis pralaimėjimas.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„PMVD“: D. Kuzmickas 21, G. Vasiliauskas ir P. Bartkevičius – po 16.
„Birštono SC“: V. Diškevičius 25, A. Žarnauskas – 14, I. Pikas – 12.

Po patirto pralaimėjimo pirmosiose varžybose „Kryžkelių plienas“ siekė žūtbūt reabilituotis rungtynėse su „Pušyne“. Susitikimo pradžioje po dviejų A. Kaminsko tritaškių „Kryžkelių plienas“ žaidėjai su varžovais žaidė kaip lygūs su lygiais, tačiau tada minėtasis A. Kaminskas patyrė kojos traumą, dėl kurios jam rungtynės baigėsi anksčiau. Tuo tarpu „Pušynė“ po G. Andreikėno ir Ž. Mikušausko tritaškių „truktelėjo„ į priekį ir po pirmųjų 10-ies minučių pirmavo 18:11. Antrajame ketvirtyje G. Andreikėnas ir Ž. Mikušauskas ir toliau fantastiškai metė tritaškius, o „Pušynės“ pranašumas jau tapo dviženklis – įpusėjus susitikimui, „Pušynė“ buvo priekyje 46:33. Trečiajame kėlinyje abi komandos ir toliau puikiai žaidė puolime – H. Roko vedamas „Kryžkelių plienas“ trumpam buvo sumažinęs atsilikimą iki vienženklio, tačiau G. Andreikėno ir Ž. Mikušausko duetas netrukus vėl viską atstatė į savo vietas. Ketvirčio pabaigoje „Kryžkelių plieno“ žaidėjas L. Petrauskas realizavo tris baudų metimus ir paliko šiokią tokią intrigą paskutiniam kėliniui. Vis dėlto per paskutines 10 minučių „Kryžkelių plienui“ nepavyko priartėti prie savo varžovų, o užtikrintą „Pušynės“ žaidimą vainikavo R. Gaučio tritaškis. Finalinė rungtynių sirena paskelbė „Pušynės„ pergalę rezultatu 86:69. „Pušynė“ iškovojo 2-ąją pergalę iš tiek pat galimų, o „Kryžkelių plienui“ pirmojo laimėjimo dar teks palaukti.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Pušynė“: Ž. Mikušauskas – 31, G. Andreikėnas – 25, D. Židanavičius – 12.
„Kryžkelių plienas“: H. Rokas – 19, T. Jegelevičius – 12, R. Vičkačka – 9.

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *