Neįtikėtina, bet akivaizdu: antrąkart užkibo ant „sukčių“ kabliuko

Meras Alvydas Vaicekauskas patvirtino pasirašęs potvarkį, pagal kurį Prienų kūno kultūros ir sporto centro direktorius Audronis Deltuva atleidžiamas iš pareigų. Šiam žingsniui merą paskatino antras atvejis įstaigoje per pastaruosius 12 mėnesių, kuomet sukčiams iš įstaigos sąskaitos buvo pervestos didelės sumos lėšų.
Praėjusių metų lapkritį į sukčių pinkles pateko įstaigos buhalterė, kuri gavusi tariamai direktoriaus vardu parašytą laišką su prašymu pervesti pinigus užsienyje veikiančiai įmonei, atliko finansinį pavedimą 35 144 eurų sumai. Dėl įvykio mero potvarkiu savivaldybėje buvo sudaryta komisija, direktoriui skirta nuobauda. Iki šiol vyksta ikiteisminis tyrimas ir nors galimai dalies lėšų pervedimas yra sustabdytas, įstaiga pinigų iki šiol neatgavo.
O policijos paros įvykių suvestinės patvirtina, kad po šios pamokančios istorijos Prienų KKSC administracija neįgavo daugiau budrumo ir vėl patikėjo sukčiais.
Šių metų lapkričio 29 d. apie 12 val. 20 min. Alytaus apskr. VPK gavo Prienų r. savivaldybei priklausančios įstaigos vadovo (g. 1968 m.) pranešimą, kad lapkričio 29 d. apie 10 val. 30 min. jam į mobiliojo ryšio telefoną paskambinęs nepažįstamas asmuo apgaulės būdu (išgavus prisijungimo duomenis, – red. pastaba) iš įstaigos sąskaitos išviliojo 9 990 eurų.
Įvykio aplinkybes aiškinosi savivaldybėje sudaryta komisija, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 182 str. 1 d.
Mero teigimu, Prienų KKSC direktorius Audronis Deltuva bus atleistas iškart po to, kai bus užbaigtas jo nedarbingumo pažymėjimas. Laikinai direktoriaus pareigos patikėtos jo pavaduotojui Pauliui Ivanauskui.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *