Sužaistos pirmosios dvejos sezono rungtynės

Gruodžio 4 dieną, po dvejų ilgų pandemijos metų, į Prienų kūno kultūros ir sporto centro salę vėl sugrįžo Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybės!
2022–2023 metų sezone iš viso varžysis 11 komandų – šiemet prisijungė svečių iš Alytaus komanda „Kryžkelių plienas“ ir Birštono sporto centro auklėtiniai, tačiau pirmenybėse neliko Stakliškių ir „Dvariuko –Sava ranga“ komandų, o paskutinio sezono čempionė „Tango pizza–Stadionas“ pakeitė pavadinimą ir tapo „Dantransa“.

„Kryžkelių plienas“ –„Birštono sporto centras“
Pirmosiose šio sezono rungtynėse susitiko „Kryžkelių plienas“ ir „Birštono sporto centras“. Pirmajame kėlinyje vyko apylygė kova, o, pasibaigus ketvirčiui, į priekį nežymiai išsiveržė „Birštono SC“ – 17:15. Antrajame kėlinyje abi komandos ir toliau žaidė taškas į tašką. „Kryžkelių plienas“ 3 tritaškius pataikiusio Arvydo Ivanausko pastangomis sumažino atsilikimą iki minimalaus – 38:39 po dviejų kėlinių. Antroje rungtynių pusėje vaizdas nė kiek nepasikeitė – nei vienai komandai nepavyko atitrūkti. „Birštono SC“ nuolat išlaikė kelių taškų persvarą, o į kiekvieną birštoniškių taiklų metimą svečiai iš Alytaus atsakydavo tuo pačiu. Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei, Vakario Diškevičiaus ir Igno Piko vedama Birštono komanda pirmavo 3 taškais. „Kryžkelių plienas“ buvo nubaustas nesportine pražanga, kuri nubraukė paskutines komandos viltis iškovoti pergalę. Po atkaklios kovos rungtynes rezultatu 86:82 laimėjo Aurimo Liuizos treniruojama „Birštono sporto centro“ komanda.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Birštono SC“: Ignas Pikas ir Vakaris Diškevičius – po 18, Justas Davidavičius – 14 tšk.
„Kryžkelių plienas“: Arvydas Ivanauskas – 21, Artūras Kaminskas – 20, Karolis Česonis ir Tadas Jegelevičius – po 9 tšk.

„Dantransa“ – „Šilavotas“
Antrajame susitikime į aikštę žengė „Dantransa“ ir „Šilavotas“. Rungtynes galingai pradėjusi „Dantransa“ iš karto nutolo nuo varžovų rezultatu 13:4, tačiau „Šilavotas“ atsakė įspūdingu spurtu 18:0 ir po pirmojo kėlinio jau pirmavo 22:13, o, aidint sirenai, tolimą metimą pataikė Rokas Klapatauskis. Antrajame kėlinyje savo žodį pagaliau tarė Prienų „Labas GAS“ komandos marškinėlius LKL pirmenybėse vilkintis Mantas Gūžys – 12 jo iš eilės pelnytų taškų leido „Dantransai“ šiek tiek priartėti, tačiau disciplinuotai žaidę šilavotiškiai įpusėjus rungtynėms vis dar pirmavo 36:32.
Trečiajame kėlinyje „Šilavotas“ ir toliau išlaikė iniciatyvą savo rankose – Vidmanto Mieldažio ir Eriko Seniūno pastangomis komandos pranašumas jau tapo dviženklis. Prasidėjus lemiamam ketvirčiui „Šilavotas“ buvo priekyje 60:49, tačiau Raimundas Gerbutavičius pataikė kelis dvitaškius, ir „Dantransa“ pradėjo artėti. Kurį laiką „Šilavoto“ komanda dar išlaikė trapų pranašumą, tačiau tada iniciatyvą į savo rankas perėmė M. Gūžys – pastarasis prasiveržimais ir taikliais tritaškiais rinko vieną tašką po kito, ir „Dantransa“ galiausiai išsiveržė į priekį. Iš viso M. Gūžys ketvirtajame kėlinyje pelnė net 18 taškų, o „Dantransa“ išvargo pergalę, įveikdama „Šilavotą“ rezultatu 80:73.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Dantransa“: M. Gūžys – 41, R. Gerbutavičius – 15, R. Marcinkevičius – 7 tšk.
„Šilavotas“: V. Mieldažys – 26, A. Senavaitis – 20, E. Seniūnas – 14 tšk.
„Dantransos“ žaidėjai M. Gūžys ir R. Marcinkevičius nubausti techninėmis pražangomis.

„Pušynė“ – „Jieznas“
Prieš paskutines dienos rungtynes tarp „Pušynės“ ir „Jiezno“ pakalbintas „Pušynės“ idėjinis lyderis Mindaugas Birbalas neneigė, kad komanda jaučia jaudulį prieš pirmenybių startą ir, pasak jo, neturi teisės atiduoti pergalės jiezniškiams. Kapitono įkvėpta „Pušynės“ komanda susitikimą pradėjo itin susikaupusi, o intriga laikėsi vos kelias pirmąsias minutes. Net 4 tolimus metimus pataikiusio Žilvino Mikušausko dėka „Pušynė“ greitai atitrūko dviženkliu pranašumu ir po pirmojo kėlinio pirmavo 27:11. Antrajame kėlinyje „Jieznui“ pavyko stabilizuoti situaciją, tačiau „Pušynė“ ir toliau užtikrintai pirmavo rezultatu 46:28 įpusėjus rungtynėms. Trečiajame kėlinyje Ž. Mikušauskas pataikė dar 2 tritaškius, o „Pušynė“ pradėjo triuškinti savo varžovus.
„Jiezno“ gretose pastebimesnis buvo tik Laimis Pempė, trečiajame kėlinyje pelnęs 6 taškus. Nors paskutiniame ketvirtyje Justino Tamošiūno pastangomis „Jieznas“ dar surengė spurtą 10:0, tačiau „Pušynė“ iškovojo užtikrintą pergalę įveikdama „Jiezną“ rezultatu 86:58.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Pušynė“: Ž. Mikušauskas – 34, M. Birbalas – 15, G. Andreikėnas ir A. Sinkevičius – po 11 tšk.
„Jieznas“: J. Tamošiūnas – 20, L.Pempė – 8 tšk.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *