Senjorų dienos internete 2022

Lietuvoje penkerius metus iš eilės asociacijos „Langas į ateitį“ organizuojama akcija „Senjorų dienos internete“ ir šiais metais kvietė senjorus domėtis elektroninių paslaugų naujovėmis, mokytis kritiškai vertinti informaciją ir tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius.
Lapkričio 22–25 dienomis, kasdien nuo 11 val. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos lankytojai Interneto skaitykloje stebėjo tiesiogines specialiai šiai akcijai paruoštų seminarų transliacijas, kuriose įvairių sričių ekspertai dalinosi įžvalgomis, žiniomis, patirtimi apie interneto ir technologijų privalumus skirtingose srityse bei apie šiuo metu visuomenei ypač svarbius istorinius perimetrus.
Pirmąją akcijos dieną tiesioginėje transliacijoje Informacinės visuomenės plėtros komiteto atstovai pristatė e. valdžios vartus, supažindino gyventojus, kur ir kokiomis e. valdžios paslaugomis galima naudotis šiandien. Lapkričio 23-iosios transliacijoje Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atstovai apžvelgė saugaus elgesio socialiniuose tinkluose aspektus, senjorams pristatė Interneto karštąją liniją bei saugų naudojimąsi e. parašu. Trečiąją akcijos dieną tiesioginėje transliacijoje „Atpažink sukčių: ką slepia dažniausios jų kaukės“ bankų ekspertai patarė, kaip atpažinti sukčius ir užkirsti kelią jų manipuliacijai. Transliacijos dalyviams buvo pristatyta Lietuvos bankų asociacijos ir jos narių šiemet vykdoma informacinė kampanija „Atpažink sukčių“, kurios tikslas – atkreipti žmonių dėmesį į apgavikų dažniausiai pasitelkiamas kaukes. Paskutiniąją akcijos dieną, lapkričio 25-ąją, senjorai susipažino su e. sveikatos portalu. Transliacijos metu Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos ir Registrų centro atstovai praktiškai pademonstravo e. sveikatos sistemos galimybes: kaip pacientai gali prisijungti prie e. sveikatos sistemos, su kokia sveikatos informacija gali susipažinti, kaip įgalioti kitus asmenis atlikti veiksmus, taip pat neišėjus iš namų įsigyti receptinius vaistus, kaip registruotis vizitui pas gydytoją, naudojantis Išankstine pacientų registracijos sistema (IPR IS).
Pasibaigus akcijos transliacijų peržiūrai, norinčius pasipraktikuoti senjorus drąsino, konsultavo ir mokė naudotis elektroninėmis paslaugomis bei skaitmeniniais įrenginiais Informacijos skyriaus darbuotojai.
Visiems dalyvavusiems akcijoje „Senjorų dienos internete 2022“ buvo įteiktos Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos padėkos.
Akcija organizuota įgyvendinant projektą „Informacinės technologijos jungia kartas“, kurį finansuoja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Projektą vykdo Vilniaus M. Čoboto trečiojo amžiaus universitetas, Kauno trečiojo amžiaus universitetas ir asociacija „Langas į ateitį“.
Prienų Justino Marcinkevičiaus
viešosios bibliotekos informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *