Birštono savivaldybės tarybos posėdyje

Lapkričio 18 dienos Birštono savivaldybės tarybos posėdyje buvo patvirtinti du neatidėliotini sprendimai. Tarybos nariai vienbalsiai pritarė papildomam susitarimui dėl 2018 m. spalio 23 d. pasirašytos partnerystės sutarties tarp Birštono savivaldybės administracijos ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos pakeitimo, taip pat bendradarbiavimo sutarčiai su Kauno rajono ir Prienų rajono savivaldybėmis bei UAB „Kautra“.
Pirmuoju klausimu į bendradarbiavimo sutartį įtraukti papildomus susitarimus Birštono savivaldybės paprašė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, kuri europinėmis lėšomis vykdo didelės apimties projektą „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti (II)“. Šį projektą planuojama baigti 2023 metais. Birštono savivaldybės administracijos direktorės Jovitos Tirvienės teigimu, pirmajame projekto etape Birštone jau sutvarkytas Vytauto kalnas, įrengti laiptai, pasivaikščiojimo takai, tilteliai ir kt. Taip pat atnaujinta Nemuno kilpų regioninio lankytojų centro ekspozicija.
Sprendimas aktualus, nes šiuo metu VSTT ruošiasi Škėvonių gūbrio pažintinio tako sutvarkymo darbams, bus vykdomi viešieji pirkimai.
Birštono savivaldybė yra keleivinio maršruto 152 Kaunas – Prienai – Birštonas organizatorė. Ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriaus vedėjas Gintautas Žilys paaiškino, jog pagal susitarimą, kurį Birštono savivaldybė pasirašė su Kauno ir Prienų rajonų savivaldybėmis, visos trys šalys įsipareigojo pasidalinti ir kompensuoti vežėjui maršruto kainą lygiomis dalimis. Birštono savivaldybei tai atsieis beveik 4,5 tūkst. eurų per mėnesį.
Analogiškus sprendimus priims ir likusios savivaldybės.
Kitas Birštono savivaldybės tarybos posėdis įvyks gruodžio 22 dieną.
„Birštono versmių“ informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *