VR akiniai – ką būtina žinoti?

Virtuali realybė šiandien yra labiau prieinama nei bet kada anksčiau. Tačiau net praėjus šešeriems metams po vartotojų VR pristatymo rinkoje, naujokai vis dar turi daug klausimų apie VR. Tai vis dar yra nišinė technologija ir cirkuliuoja daug netikslios (ar net tyčia klaidinančios) informacijos. Todėl VR vadove pasakojama, ką iš esmės reikia žinoti apie virtualią realybę. Game Room galite įsigyti VR akinius.

Virtuali realybė – trumpa ir kompaktiška

„Virtuali realybė“ – tai kompiuterių imituojama patirtis. Tai 360 laipsnių virtuali aplinka, kurioje galite laisvai judėti ir bendrauti su virtualiu turiniu. „Pasinėrimas“ – tai jausmas būti virtualaus pasaulio dalimi. Kai VR vartotojas visiškai įsitraukia į virtualią sąveiką, VR patirtis jaučiasi artima, tiesioginė ir patikima. VR sekimas fiksuoja tikrus judesius ir perkelia juos į virtualų pasaulį. Tai pasiekiama VR ausinėse, valdikliuose ir prieduose įmontuotų kamerų ir jutiklių pagalba. Dažniausiai sekama galva ir rankos, tačiau galimas ir akių ar net viso kūno sekimas. Tai priklausys nuo tam tikroje aplinkoje naudojamų ausinių ir priedų.

VR valdikliai paprastai naudojami sąveikai VR. Kai kurios VR ausinės taip pat palaiko rankinį sekimą; yra VR pirštinės ir netgi atliekami „nervų įvesties“ tyrimai per smegenų ir kompiuterio sąsajas.

Grįžtamasis ryšys imituoja fizinį pojūtį VR

Fiziniam kontaktui imituoti naudojami vibracijos ir impulsai. Temperatūra ar net kvapas taip pat gali būti integruoti į VR patirtį su atitinkamais priedais. Haptinis grįžtamasis ryšys gali būti gaunamas per valdiklius arba įmantrias pirštines, liemenes ir kostiumus. Šiuo metu pirmaujantys VR ausinių gamintojai yra Facebook/Meta, Sony, Valve ir HTC. Daugelis kitų pradedančiųjų ir technologijų įmonių, tokių kaip Pimax, HP, Varjo ar StarVR, taip pat siūlo VR ausines. VR ausinės yra atskiros arba neautonominės. Atskiros VR ausinės turi visas ausinėse esančias technologijas ir dažniausiai turi integruotą bateriją. Kad veiktų, neautonominės VR ausinės turi būti prijungtos prie išorinio kompiuterio (kompiuterio, nešiojamojo kompiuterio, konsolės, išmaniojo telefono). Daugelį atskirų ausinių galima prijungti prie išorinio kompiuterio kietuoju kabeliu arba belaidžiu ryšiu, tačiau tai nėra būtina daugeliui funkcijų ir programų.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *