Ar kamštinės lentos gali būti naudojamos tik mokymo įstaigose? Patarimai, kaip jas pritaikyti verslo aplinkoje

Visi esame matę kamštines skelbimų lentas, pakabintas ant sienos biurų kambariuose ar namų biuruose. Kamštienos skelbimų lenta paprastai yra didelė stačiakampė lenta, pagaminta iš kamštienos. Daugelis žmonių negalvoja apie kamštines skelbimų lentas tik popieriams ant sienos pakabinti. Tačiau jos gali daug daugiau pasiūlyti verslui ar asmeniui, jei tiesiog žinote, kaip tinkamai jais naudotis. Šiuos privalumus aptarsime dabar.

Kamštienos lenta yra įrėminta kamštienos dalis, paremta medžiu arba plastiku

Paprastai ji naudojama kaip skelbimų lenta, nes dėl tamprios kamščio prigimties ji puikiai tinka smeigtukų ir segtukų klijavimui. Šios lentos gali būti pačių įvairiausių dydžių ir labai naudingos mokykloms, ligoninėms ir kitoms aplinkoms, kur reikia skelbti informaciją, kad ją matytų visi. Kamštinė lenta yra kamštinio ąžuolo produktas, plačiai paplitęs Viduržemio jūroje. Didelė pasaulio kamštienos dalis gaunama iš Portugalijos, kurioje auga maždaug 30 % pasaulio kamštienos ir tiekiama apie 50 % pasaulio kamštienos. Žievė iš tikrųjų yra negyvų audinių sankaupa, kurią galima saugiai pašalinti iš kamštinio ąžuolo maždaug kas devynerius metus. Kamštis išimamas ištisais lakštais perdirbimui, o medis paliekamas ramiai augti, kol bus paruošta kita kamštienos partija. Kamštiena yra tvarus medžio produktas, nes po derliaus nuėmimo medžiai lieka gyvi.

Paprastai kamštinė lenta naudojama kaip skelbimų lenta

Paprastai kamštinė lenta naudojama kaip skelbimų lenta, nes dėl tamprios kamštienos savybių ji idealiai tinka smeigtukų ir smeigtukų klijavimui. Kamštiena yra unikali medžio medžiaga. Jis turi korio pavidalo struktūrą, todėl jį labai lengva suspausti, todėl vyno buteliams užkimšti naudojama kamštiena. Jis taip pat itin tvirtas ir atsparus dėvėjimuisi, dėl šios priežasties grindų dangoms dažnai naudojama kamštiena. Be to, ji yra atspari ugniai, todėl kai kuriose virtuvėse naudojami kamštiniai skaitikliai, kaitlentės ar puodų griebtuvai. Kamštiena paprastai būna blyškios spalvos, o dėl šviesios spalvos ir stiprumo jis yra geras skelbimų lentos pasirinkimas. Kamštinėse skelbimų lentose gali būti skelbiami prašymai pateikti informaciją apie nusikalstamą veiklą. Skirtingai nei mediena, kamštiena pradurta smeigtuku. Kamštienos struktūra ilgainiui suges, todėl daugiau smeigtukų bus neįmanoma įsmeigti, tačiau kamštinę lentą galima naudoti daug daugiau kartų nei iš medžio pagamintą skelbimų lentą. Norint pagaminti kamštinę lentą, kamštiena klijuojama prie tvirto medžio ar plastiko pagrindo, kuris neleidžia kaiščiams prasiskverbti už lentos ribų, o rėmas aplink kraštus išlaiko kamštį išilgai šonų.

Kamštinė lenta kartais derinama su balta lenta, kad ant kamštienos būtų galima prisegti pranešimus ir popierius

Kamštinė lenta kartais derinama su balta lenta, kad ant kamštienos būtų galima prisegti pranešimus ir popierius, o ant baltos lentos rašyti pranešimus. Plokštė gali būti gana didelė, o kai kurios įmonės iš tikrųjų specializuojasi gamindamos labai didelius kamštienos lakštus, skirtus klijuoti ant didžiulių sienų dalių. Kitas kamštinės lentos panaudojimas yra mobilus dokumentų stovas, leidžiantis naudotojams keisti dokumentus lentoje, kai apie juos kalba. Darbo aplinkoje dažnai yra reguliarių atmintinių, kurios perduodamos darbuotojams. Šios atmintinės yra skirtos informuoti darbuotojus apie naujausias taisykles ar naujienas apie įmonę. Tačiau įmonių vadovai nori užtikrinti, kad informacija apie jų darbovietę liktų šviežia jų darbuotojų mintyse. Štai kodėl jie paskelbs šias atmintines ir kitą darbo vietų informaciją įvairiose kamštinėse skelbimų lentose visame pastate. Greičiausiai šios lentos bus pertraukoje, kur darbuotojai pietauja ar vakarieniauja. Taip užtikrinama, kad jie matys lentą ir joje esančią informaciją.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *