Prienų baseine sėkmingai vyksta plaukimo ir vandens terapijos užsiėmimai fizinę negalią, raidos, intelekto ir emocinių sutrikimų turintiems rajono vaikams

Vos prieš metus duris atvėrusiame Prienų baseine jau organizuojami užsiėmimai ir specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems Prienų rajono savivaldybės vaikams – Švietimo ir sporto skyriaus parengta projekto „Vandens terapija fizinę negalią, įvairiapusių raidos, intelekto ir emocijų sutrikimų turintiems vaikams“ paraiška buvo įvertinta 91 balu iš 100 galimų ir LR švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu projektui skirtas 11 025,72 Eur finansavimas, likusią projekto veikloms reikalingą įgyvendinti sumą pridės Prienų rajono savivaldybė.
Šį projektą Švietimo ir sporto skyrius įgyvendina kartu su partneriais – Prienų r. savivaldybės kūno kultūros ir sporto centru bei Prienų švietimo pagalbos tarnyba. Tai pirmasis su vandens terapija susijęs fizinio aktyvumo projektas Prienų rajone, kurio tikslas – sudaryti sąlygas mažiau galimybių dėl fizinės negalios, įvairiapusių raidos, intelekto ir emocijų sutrikimų turintiems vaikams reguliariai lankyti plaukimo ir vandens terapijos užsiėmimus Prienų baseine, didinant fizinio aktyvumo veiklų prieinamumą Prienų rajone.
Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas pabrėžia, kad baseino statybos tikslas buvo suteikti galimybę naudotis baseino paslaugomis įvairaus amžiaus, galimybių, poreikių Prienų krašto gyventojams. „Žmonės, turintys negalią, dažnai susiduria su įvairiomis kliūtimis, nedrąsa, nepasitikėjimu, todėl tai, kad fizinę ar intelekto negalią turintys rajono vaikai gali naudotis profesionalių plaukimo trenerių paslaugomis, išmokti plaukti, – labai sveikintina“, – sako meras.
Specialiųjų ugdymosi poreikių turintys Prienų rajono vaikai 2022 m. spalio – 2023 m. birželio mėnesiais kartą per savaitę galės lankyti užsiėmimus Prienų baseine. Plaukimo ir vandens terapijos užsiėmimai jau vyksta – juos veda Prienų r. kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) plaukimo treneriai, tad tai ne tik puiki galimybė vaikams, bet ir nauja bei reikalinga patirtis KKSC plaukimo specialistams. Spalio mėnesį plaukimo projekte jau dalyvavo daugiau nei 70 žmonių – Prienų rajono mokinių, jų tėvelių ir lydinčių mokytojų.
Norinčius dalyvauti projekto veiklose kviečiame kreiptis į Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistą Artiomą Marchockį telefonu (8 319) 61138 arba el. paštu artiomas.marchockis@prienai.lt.
Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, lėšomis.

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *