Kaišiadorių vyskupijos karitiečiai savo veiklą aptarė Birštone

Lapkričio 9-10 dienomis Birštone buvo susirinkę Kaišiadorių vyskupijos dekanatų CARITAS koordinatorės ir savanoriai aptarti vykdomas veiklas, problemas, susijusias su šių dienų aktualijomis, organizuojant pagalbą ukrainiečiams ir savo parapijiečiams.
Susitikime dalyvavusi Lietuvos CARITAS generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė akcentavo, kad Caritas Lietuvoje – tai savanoriškas pagalbos artimui sambūris, kuris vienija apie 3 tūkstančius savanorių. Jų veikla yra labai svarbi ir reikalinga Lietuvos žmonėms.
Kaišiadorių vyskupijos Caritas direktorius monsinjoras kun. Rimvydas Jurkevičius pasidžiaugė suaktyvėjusia Caritas veikla, kvietė plėsti Caritas savanorių būrį, įtraukiant į jį jaunus žmones, būti bendrystėje ir maldoje, ir atliekant realius gerumo darbus.
Susitikimo dalyviai su atgaiva klausėsi teologijos mokslų daktarės, psichoterapeutės Jurgitos Fedorinienės patarimų, pamokymų, kaip išlikti pozityviems, nenualinti savęs, sugebėti išlikti ramiems įvairiose situacijose ir suteikti jėgų savo kūnui ir sielai.
Visus susitikimo dalyvius vienijo nuoširdus bendravimas, diskusijos apie patirtis, esamus ir ateities darbus. Už kilnią karitietišką veiklą koordinatorėms ir savanoriams dėkojo ir aukojo Mišias Birštono CARITAS direktorius, monsinjoras dekanas Jonas Dalinevičius.
Dėkojame susitikimo iniciatorei ir organizatorei Kaišiadorių vyskupijos CARITAS reikalų vedėjai Gražinai Cvilikienei.
Nijolė Jakimonienė
Birštono dekanato CARITAS koordinatorė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *