Sutvarkytas po gaisro iš UAB „Veiverių skonis“ į tvenkinį patekęs aliejus

Šių metų balandžio mėnesį po gaisro UAB „Veiverių skonis“ sandėlyje į Veiverių tvenkinį ir gamtinę aplinką išsiliejo aliejus ir jo produkcija. Aplinkos apsaugos departamento Alytaus valdybos pareigūnai, vykdydami tyrimą, atliko stebėseną, kaip įmonė atlieka taršos likvidavimo darbus. Spalį paėmus papildomus mėginius, nustatyta, kad riebalų nebėra, tarša galutinai likviduota.
UAB „Veiverių skonis“ per mėnesį nesurinko į gamtinę aplinką ištekėjusio aliejaus. Todėl vadovaujantis Aplinkai padarytos žalos atlyginimo dydžių apskaičiavimo metodika UAB „Veiverių skonis“ privalėjo parengti ir pateikti Aplinkos apsaugos departamentui padarytos žalos likvidavimo veiksmų planą, kad būtų surinktas visas aliejus iš gamtinės aplinkos.
Įmonei informavus Aplinkos apsaugos departamentą, kad žalos likvidavimo veiksmų planas įvykdytas, Alytaus valdybos pareigūnai atliko patikrinimą, siekiant užtikrinti, jog įmonė darbus atliko tinkamai. 
„Nustatėme, kad aliejumi užterštas gruntas nukastas, užpylus švarų gruntą atsėta žolė. Iš griovio ištekančiame vandenyje aliejaus požymių nebuvo, taip pat vertinant Veiverių tvenkinio vandens paviršių nesimatė aliejaus plėvelės“, – sakė Alytaus valdybos Alytaus aplinkos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Juozas Žuvininkas.
Kaip teigia J. Žuvininkas, patikrinimo metu nuspręsta paimti Veiverių tvenkinio vandens mėginius ir atlikti papildomus tyrimus. Aplinkos apsaugos agentūros specialistai nustatė, kad paimtuose mėginiuose riebalų nerasta. UAB „Veiverių skonis“ padarytos žalos likvidavimo veiksmų plane numatytas priemones įgyvendino.

Rubrikoje Aplinkosauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *