Šiurpiausią metų savaitgalį laukia pramogos ir specialūs pasiūlymai drąsiausiems

Tamsiausią ir šiurpiausią metų savaitgalį, nuo spalio 28 iki lapkričio 2 d., Birštone vyks didžiausias šmėklų susirinkimas – Šmėklinės. Kurorto lankytojų laukia kultūriniai renginiai, specialūs viešbučių ir SPA centrų pasiūlymai, restoranų meniu nuspalvins patiekalai iš moliūgų, o didžiausiu savaitgalio iššūkiu taps „Siaubo kalnas“, kurį įveiks tik drąsiausi.
Pasak Birštono turizmo informacijos centro direktorės Rūtos Kapačinskaitės, Birštono kurortas išlieka patrauklus visus metus, todėl net ir šaltąjį sezoną turi ką pasiūlyti lankytojams. „Pastebime tendenciją, kad šeimos atvažiuoja praleisti laiko Birštone per moksleivių rudens atostogas. Ir nors apgyvendinimo įstaigos šį savaitgalį užsakymų nestokoja, tačiau vietų dar yra, o ir pramogų ateinantį savaitgalį bus apstu,“ – teigia R. Kapačinskaitė.
Aklina tamsa ir kartais pasirodančios antgamtinės būtybės. Mažos kapinaitės ir šiurpus juokas. Ar išdrįsite įveikti ilgiausią rogučių trasą visiškoje tamsoje bei apsupti nakties vaiduoklių? Birštone garsėjantis „Pramogų kalnas“ Šmėklinių savaitgaliui tampa „Siaubo kalnu“. Ekstremaliausia Lietuvoje rogučių trasa, kurios ilgis – apie 600 metrų, o  posūkių žiedas – net 10 metrų aukštyje, panirs į visišką tamsą, todėl, netikėtai pasirodant šmėkloms, leistis rogutėmis bus gerokai baisiau, o adrenalino kūne – daugiau.
Kurorte taip pat vyks kultūriniai renginiai, kuriuos organizuoja Birštono kultūros centras. Spalio 28 d. Kurhauze skambės pianisto Gintaro Jaunuševičiaus fortepijoninė misterija „Venecijos pirklio istorija“, kuri trumpam nukels į legendomis apipintą Venecijos miestą. Klausytojai atpažins karnavalo personažus Piero ir Arlekiną, klastingąjį Kazanovą, mėgausis murano vitražų, šilko bei apelsinų žiedų kvapo įkvėptu skambesiu. Tą patį vakarą Amfiteatre vyks „Šiurpnaktis“ – bendras vaišių stalas su patiekalais ir žibintais, pagamintais iš moliūgų.
Lapkričio pradžia taip pat neatsiejama nuo tradicijos lankyti mirusiųjų kapus. Birštono kapinaitės miesto centre slepia senąsias kurorto gyventojų istorijas – čia palaidoti žinomi žmonės. Senosios Birštono kapinės įamžintos ir Lietuvos kino režisieriaus Broniaus Talačkos filmuose „9 nuopuolio ratai“ (1984 m.) ir „Raudonmedžio rojus“ (1981 m.).
Nusileidus nuo „Siaubo kalno“ ar po pasivaikščiojimo kapinaitėse, bus galima atsipalaiduoti kurorto baseinuose, pirtyse ar grožio procedūrose. Sanatorijos „Versmė“ dienos SPA „Grožio sodas“ paruošė specialią drėkinamąją rankų procedūrą „Kokonas“, o viešbutis „EGO SPA“ sukūrė vaiduokliškas grožio procedūras „Vaiduoklio veidas“ bei parafino procedūrą rankoms „Vaiduoklio letenos“.
Kokios Šmėklinės be moliūgų? Birštono kavinėse ir restoranuose – specialūs meniu ir pramogos, dedikuotos šiai oranžinei daržovei. Pavyzdžiui, gastrobaro „Esė“ virtuvės šefas kviečia ragauti patiekalus iš šiurpulius keliančio, bet gomurį lepinančio meniu „Dia de los Muertos“. Kurorto burgerių bare „Bir. Bur. Bar“ spalio 29 d. lauks jau tradicinis karaokės vakaras, specialūs „Halloween“ kokteiliai, žaidimai ir siurprizai.

 

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *