Kiek krepšinio klubas svarbus Prienams?

Šiemet Lietuvos krepšinis mini šimtmetį. Jubiliejinis atminimo ženklas – krepšinio kamuolys – papildys ir Prienų rajono savivaldybės dovanų kolekciją.

Praėjusį trečiadienį Prienuose lankėsi Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas ir direktorius Mindaugas Balčiūnas. Federacijos vadovai susitiko su krepšinio klubo „Prienai“ vadovu Marium Milaševičium bei rajono savivaldybės vadovais. Pokalbyje dalyvavo ir grupė rajono savivaldybės Tarybos narių.
Kaip sakė federacijos prezidentas, jie atvyko naujojo klubo vadovo Mariaus Milaševičiaus kvietimu, norėdami vietoje susipažinti su esama komandos situacija bei ateities planais. Pasak Vydo Gedvilo, federacija suinteresuota, kad gilias tradicijas Prienuose turintis krepšinis gyvuotų, kad klubas rungtyniautų aukščiausioje lygoje.
Susitikimo metu federacijos vadovai išdėstė ir savo poziciją dėl tolimesnio Prienų krepšinio klubo vystymo bei pateikė pasiūlymų dėl „Prienų“ galimybės tapti 3X3 lygos baziniu aukšto meistriškumo klubu. Lietuva, pasak federacijos vadovų, pagal reitingus 3×3 lygoje yra 2-oje vietoje pasaulyje. Dalyvavimas 3×3 varžybose atvertų papildomo finansavimo galimybes per švietimo ir mokslo ministerijos programą. Tai būtų ir papildoma reklama, ir paskata žaidėjams.
Būtent finansinė „Prienų“ klubo situacija Prienų savivaldybei, kaip sakė meras Alvydas Vaicekauskas, ir kelia daug galvos skausmo. Labiausiai neramina besivelkanti skolų našta ir balansavimas ant ribos: išliks klubas aukščiausioje lygoje ar ne.
Mero manymu, savivaldybės skiriama suma neturėtų peraugti pusės klubo biudžeto. Bet, kita vertus, Mindaugo Balčiūno nuomone, „Prienams“ iš verslo surinkti pusę klubo biudžeto – apie 300 000 eurų – yra sudėtinga. Nors naujasis klubo vadovas Marius Milaševičius ir turi vilčių suvienyti verslą, pasirūpinti reklama.
Klubo vadovas taip pat pasidalino mintimis apie tai, kaip sprendžia skolų problemą, pristatė klubo viziją ir išsakė lūkesčius. Jam, beje, ši diskusija buvo labai svarbi ir tuo aspektu, kad rūpėjo išsiaiškinti, kiek klubas yra svarbus federacijai ir Prienams.
Federacijos vadovai patvirtino savo interesą, kad „Prienų“ klubas išliktų aukščiausioje lygoje. Pokalbyje dalyvavusiems vietos politikams taip pat rūpi, kad klubas žaistų tarp geriausiųjų komandų ir garsintų Prienų vardą. Bet galutinį sprendimą, ar bus atliepta į klubo prašymą ir bus ištiesta šiandien taip reikiama pagalbos ranka, – sprendimą priims Prienų rajono savivaldybės taryba. Svarbus – ir rėmėjų požiūris.
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *