„Diena buvo dvasinga ir nuostabi…“

Jiezniškiai tęsia Jiezno vardo paminėjimo 530 metų jubiliejui skirtą renginių ciklą. Praėjusį šeštadienį Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius kartu su gimnazijos mokytoju, Prienų šaulių kuopos vado pavaduotoju Sigitu Žaliu vietos bendruomenę ir bičiulius iš kitų rajono mokyklų bei įvairių Lietuvos miestų pakvietė į 15 kilometrų žygį.
Gausiai susirinkę žygeiviai, o jų buvo gerokai per du šimtus, žygį pradėjo nuo Dukurnonių, dar kitaip vadinamo Paukščių, piliakalnio. Įveikdami maršrutą jie ne tik gėrėjosi gražiu kraštovaizdžiu, bet ir aplankė istorines krašto vietas, pagerbė iš Sobuvos, Anglininkų, Liciškėnų bei kitų aplinkinių kaimų kilusių Lietuvos savanorių, partizanų ir šaulių atminimą, susitiko su vietos bendruomenių žmonėmis ir kraštiečiais. Tarp jų buvo nemažai žygeivių, norinčių pakeliauti vaikystės takais ar padėti savo vaikams, anūkams geriau pažinti giminės šaknis. O seserų Nijolės ir Linos šeimos visus priėmė ir visada svetingumu garsėjusioje tėvų – Marijos ir Jono Mikalauskų sodyboje.

Uždegamos atminties žvakelės Anglininkų kapinaitėse.

Kitas šiltas žygio dalyvių sutikimas vyko Kupčiūnų sodyboje Anglininkų kaime. Na, o baigėsi žygis Jiezne, kur laukė tradicinė šaulių virta košė ir žygio dalyvių pažymėjimų įteikimas.
Kraštietės, žurnalo „Kelionės ir pramogos“ redaktorės, Mato Šalčiaus premijos laureatės Onutės Nosevičienės nuomone, diena buvo labai dvasinga ir nuostabi. Jai pritarė ir daugiau kalbintų keliauninkų, besidžiaugusių savomis patirtimis.
Daugiau apie išskirtines žygio ir susitikimų akimirkas bei dalyvių įspūdžius – kitame „Gyvenimo“ numeryje ir www.gyvenimas.info, www.facebook.com/laikrastisgyvenimas

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *