Birštono TAU pradeda naujus mokslo metus

Spalio 6 dieną Birštono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) bendruomenė vėl susibūrė draugėn ir pasitiko naujus, jau 9-uosius, mokslo metus.


Kaip sakė Birštono TAU direktorė Nijolė Jakimonienė, svarbiausia – nesėdėti namuose, todėl pagrindinis Trečiojo amžiaus universiteto tikslas – pritraukti vyresnio amžiaus žmones į aktyvią veiklą, kad šie nesijaustų vieniši, atrastų save, kurtų džiaugsmą ir gyvenimas nušvistų naujomis spalvomis. Direktorės teigimu, kiekvieni mokslo metai sužydi vis naujomis spalvomis, brandumu ir naujais veidais, kurių Birštono TAU bendruomenėje šiemet išties gausu, mat šiais mokslo metais žingeidžių senjorų gretas papildė net 18 naujų narių.
Tiesa, anot N. Jakimonienės, jeigu Birštono TAU aktyviai reklamuotųsi, ko gero, narių skaičius galėtų būti dar didesnis, tačiau skaičiai nėra bendruomenės tikslas, nes ir galimybės kokybiškai organizuoti paskaitas dideliam būriui žmonių yra ribotos.
„Praėjusiais metais laikmetis buvo sudėtingas, vis dar turėjome pandemiją, tad teko ir pristabdyti savo veiklą. Tikėkimės, kad šie metai mums leis dirbti atvirai, organizuotai ir į kiekvieną užsiėmimą galėsime eiti drąsiai“, – naujų mokslo metų viltimis su bendruomene dalijosi Birštono TAU vadovė.
Su nauja pradžia Birštono TAU studentus sveikino ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kuri pasidžiaugė bendruomenės veiklumu bei palinkėjo sėkmės, geros energijos ir dar daugiau entuziazmo.
Studentus pasveikinti atvyko ir Prienų kultūros ir laisvalaikio centro moterų ansamblis „Pienės“, gražios šventės proga kaimynams iš Birštono padovanojęs muzikinius pasirodymus.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *