Mokytojų dienos regatai – jau 15 metų

Praėjusį šeštadienį Prienų estradoje netrūko geros nuotaikos ir azarto – čia vyko Prienų „Žiburio“ gimnazijos organizuojama kasmetinė Mokytojų dienos regata mero taurei laimėti.
Nors „žalčių“ valčių varžybos jau tapo gražia visos Prienų rajono švietimo bendruomenės tradicija, šiemet šventė buvo dar didesnė, mat spalio 8-ąją įvyko jubiliejinė, jau 15-oji Mokytojų dienos regata. Per tuos 15 metų renginys užaugo, tad šiemet Nemuno bangų slidumą išbandė ne tik Prienų krašto moksleiviai, bet ir svečiai iš Kauno Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus bei Klaipėdos Jūrų skautai. Varžybose taip pat dalyvavo Prienų „Žiburio“ gimnazija, Išlaužo pagrindinė mokykla, Veiverių Tomo Žilinsko gimnazija, Pakuonio pagrindinė mokykla, „Revuonos“ pagrindinė mokykla, Stakliškių gimnazija, savo jėgas išbandė ir Prienų rajono savivaldybės, tėvų, mokytojų komandos.
Renginio pradžioje susirinkusiuosius sveikino „Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė ir Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, kuris, pasidžiaugęs dideliu būriu sportiškai nusiteikusių žmonių, dalyviams linkėjo gerų rezultatų.
Šiemet šventė neeilinė, tad su ja pasveikinti atvyko ir gausus būrys garbingų svečių: Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento direktorius Aidas Aldakauskas, Tarptautinės irklavimo federacijos vykdomosios tarybos narys, buvęs Prienų „Žiburio“ gimnazijos moksleivis Algirdas Raslanas, irkluotojas, olimpietis Dovydas Nemeravičius, Prienų rajono savivaldybės atstovai: Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Tarybos kultūros, švietimo, turizmo ir sporto pirmininkas Deividas Dargužis.
Po gražių palinkėjimų bei sportinės mankštos, kurią vedė Prienų visuomenės sveikatos biuro atstovė Ramunė Gražulė, dalyviai užėmė ir starto pozicijas, o po kelias valandas trukusių varžybų paaiškėjo ir pirmosios vietos nugalėtojai, kuriais tapo Stakliškių gimnazijos komanda.
Geros nuotaikos netrūko ne tik „žalčių“ valtyse, bet ir ant kranto, kur vyko sportinės rungtys, meninė programa, dalyviai buvo vaišinami gardžia žuviene ir tradicine koše.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *