„Giliuko žygio dienos 2022“

Kiekvienais metais, rugsėjo 16-22 dienomis, Europos šalyse minima Europos judumo savaitė, kuri yra didžiausia tvaraus judėjimo skatinimo kampanija pasaulyje. Birštono lopšelio darželio „Giliukas“ ugdytiniai tęsė šią prasmingą tradiciją, įsitraukę į įvairias veiklas, kurias apjungė „Giliuko žygio dienos 2022“. Šių metų veiklos buvo ypatingos – svarbų vaidmenį jose atliko ugdytinių tėvai.
Pirma Europos judumo savaitės diena prasidėjo mankšta „Judesys muzikoje“, kurią vaikams vedė mama Rima, vėliau vyko „Giliuko mankšta“, kurią organizavo tėtis, vyr. treneris Tomas, ir atstovai iš Prienų krepšinio klubo „Labas Gas“: fizinio parengimo treneris Lukas, kineziterapeutas Ricardo iš Ispanijos, krepšininkas Giedrius, krepšininkas Brandon iš JAV ir Pijus.
Trečią dieną kartu su mama Agne vaikai keliavo į patyriminį žygį „Miško terapijos link“. Ketvirtą dieną patys mažiausi leidosi į pirmą žygį „Aplink tvorą“ kartu su mokytoja Gitana, šiek tiek vyresni – žygiavo į aukštutinio Birštono parką kartu su mokytoja Dalia, ir dar viena grupė išbandė patyriminį žygį su mama Agne. Savaitės pabaigoje vaikų laukė „Linksmosios estafetės“ su mokytojomis Jurgita ir Viktorija. 
Savaitė buvo pilna neišdildomų įspūdžių: vaikai laisvai judėjo šokio ritmu, mankštinosi kartu su aukštaūgiais krepšininkais, susipažino su kitų tautų ir kultūrų žmonėmis, tyrinėjo gamtą pagal Japonijoje gimusią terapiją „Miško maudynės“ – žadinančią pojūčius, sąmoningumą ir atsipalaidavimą. Pažino įvairius gyvūnus ir augalus, o vieno žygio metu netgi aptiko Lietuvoje vis dažniau randamą, bet dar labai egzotiškai mūsų akiai atrodantį svečią – maldininką. Galiausiai skambant muzikai ir juokui, savaitę užbaigė nuotaikingomis estafetėmis. 
Nuoširdžiai dėkojame visiems dalyviams, kurie prisidėjo prie šių metų Europos judumo savaitės veiklų ir suteikė vaikams tiek daug džiaugsmo ir žinių.
Mokytoja Julija Gradeckienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *