Profesinė šventė – pragiedrulys nelengvoje policijos pareigūnų kasdienybėje

Policijos pareigūnai, apdovanoti Alytaus AVPK skirtais pasižymėjimo ženklais, juos įteikė Prienų PK viršininkas Andrius Rupeikis (viduryje).

Rugsėjo 30 dieną Prienų policijos pareigūnai minėjo profesinę šventę – Policijos Angelų sargų dieną. Su švente juos pasveikino Prienų PK viršininkas Andrius Rupeikis, perskaitęs ir policijos generalinio komisaro Renato Požėlos sveikinimą, taip pat LR Seimo narys Andrius Palionis, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas. Naudingu bendradarbiavimu su Prienų rajono pareigūnais pasidžiaugė Socialinių paslaugų centro, Prienų KLC vadovės, seniūnai, policijos rėmėjai, kiti svečiai.

A.Rupeikis įteikė padėkos raštus aktyviausioms policijos rėmėjoms.

Renginyje prisiminta policijos pareigūnų darbo svarba užtikrinant viešąją tvarką ir visuomenės saugumą, kalbėta apie jų atsakomybę ir įsipareigojimus padėti asmeniui, šeimai, bendruomenei, akcentuotas profesionalumas ir apsirūpinimas techninėmis priemonėmis.
Sveikinimo kalboje pavaldiniams ir kolegoms Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų PK viršininkas Andrius Rupeikis, trumpai apžvelgęs 1918 m. spalio 2 dieną sukurtos Lietuvos policijos istoriją, akcentavo tai, kad šiandien policijos tarnyba yra labai sustiprėjusi, pajėgi įveikti naujus iššūkius. Tai, pasak viršininko, patvirtina ir policijos pareigūnų patirtis, tvarkantis su nelegalios migracijos srautais, pandemijos ir karo Ukrainoje sukeltomis grėsmėmis.
„Šiandien policija – skaidresnė, atviresnė, artimesnė visuomenei. Tai patvirtina visuomenės pasitikėjimas ja. Bet kas mes būtume be visuomenės – ji didžiausia mūsų pagalbininkė. Piliečių skambučiai, nusiskundimai, pastebėjimai apie vienokią ar kitokią neteisėtą veiką padeda mums užtikrinant viešąją tvarką ir viešąjį saugumą,“ – sakė A.Rupeikis, neužmiršdamas padėkoti Prienų rajono visuomenei už glaudų bendradarbiavimą.
Kaip minėjo renginio vedėja, policininkai yra tokie patys žmonės, kurie turi asmeninį gyvenimą ir jausmus, kaip ir kiti, jie gali būti pažeidžiami. Todėl Savivaldybės ir rėmėjų rūpesčiu surengtos iškilmės, dovanotas koncertas šios profesijos atstovams tapo padėka už sunkų, didelės dvasios stiprybės reikalaujantį darbą, džiaugsminga atgaiva nelengvoje kasdienybėje.
Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymu už ilgametę tarnybą I laipsnio atminimo ženklu už ištarnautus metus apdovanotas Reagavimo skyriaus tyrėjas inspektorius Vytautas Rasimavičius; Alytaus AVPK viršininko įsakymu už ilgametę tarnybą policijos įstaigoje II laipsnio atminimo ženklu už ištarnautus metus apdovanotas Reagavimo skyriaus vyr. patrulis viršila Gintaras Vaitulevičius.
Daugiau nei dvidešimt labiausiai nusipelniusių policijos pareigūnų, darbuotojų buvo paskatinti Alytaus AVPK apdovanojimais, Prienų rajono savivaldybės mero, Lietuvos probacijos tarnybos Kauno regiono skyriaus padėkomis, LR Seimo nario A.Palionio dovanomis. Vieniems pareigūnams įteikti pasižymėjimo ženklai – už nepriekaištingą tarnybą, pareigingai atliekamas pareigas, saugios aplinkos kūrimą, bendradarbiavimą su savivaldos institucijomis, bendruomenėmis, kitus nuopelnus, kitiems skirtos asmeninės dovanos, padėkos raštai ar papildomos apmokamų atostogų dienos. Deja, dėl tarnybos ne visi galėjo dalyvauti renginyje ir atsiimti apdovanojimus. Padėkota ir Prienų policijos rėmėjams, kurie yra patys aktyviausi Alytaus apskrityje.
Sveikinimus pratęsė šventinis koncertas, kuriame dainavo operos solistas Liudas Mikalauskas, skrabalais grojo Prienų KLC „Solo plius“ kolektyvo vadovas, buvęs ansamblio „Lietuva“ muzikantas Algimantas Jazbutis.
Dalė Lazauskienė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *