Modernus „Nemuno parko“ kompleksas – naujos galimybės Prienų miestui

Prieš dešimt metų uždarytos Prienų specialiosios mokyklos pastatas, įsikūręs prie pat Nemuno kranto ir visai šalia miesto centro, ne vienerius metus stovėjo pamirštas ir apleistas. Tačiau buvusios mokyklos lokacijos išskirtinumas lėmė, jog neišvaizdus sovietinės statybos daugiaaukštis tarsi feniksas pakilo iš pelenų ir tapo moderniausiu daugiabučiu Prienuose.

Akimirka iš atidarymo renginio. Nuotraukoje: projekto ambasadorius Andrius Gudžius, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, architektė Gustė Kančaitė, projekto vystytojas Vytautas Mitkevičius.

Po beveik dvejus metus trukusių statybų rugsėjo 28 dieną įvyko ir oficialus „Nemuno parko“ daugiabučio atidarymo renginys. Kaip sakė renginio vedėjas, nuostabios istorijos gimsta tarsi iš nieko, bet jos savyje turi daug žavesio, kuris įtraukia ir nepaleidžia.
Viena iš tokių istorijų – tai „Nemuno parko“ projekto įgyvendinimas Prienuose, kurio eigą su dideliu smalsumu stebėjo dauguma Prienų gyventojų. Anot projekto architektės Gustės Kančaitės, pirminis pastato vaizdas buvo išties niūrus, tačiau tuomet projekto potencialą įžvelgę gamtoje, „Nemuno parko“ vystytojai dabar Prienams pristato naują būstų kompleksą, potencialius būsto pirkėjus stebinantį savo modernumu ir įspūdingu vaizdu pro langus.
Tokių investicinių projektų ilgus metus laukė ne tik prieniškiai, bet ir rajono valdžia. Paklaustas, kaip „Nemuno parko“ projektas keičia Prienų veidą, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas neslėpė: jeigu prieš 5-erius metus jam kas nors būtų papasakojęs apie tokį projektą Prienuose, jis tiesiog nebūtų tuo patikėjęs. Visgi, anot Savivaldybės vadovo, naujos statybos mieste buvo didelė jo, kaip mero, svajonė. „Jau kuris laikas Prienuose nevyko naujų daugiabučių statybos, todėl miestas buvo tarsi „užkonservuotas“. Man labai nepatinka, kai mieste nesimato kažkokio proveržio, o šis projektas – tai puikus pavyzdys, kaip per trumpą laiką gali būti įgyvendinta ne tik tai, kas sumanyta, bet ir dar daugiau“, – renginio metu idėjos išpildymu džiaugėsi A. Vaicekauskas.
Tai, jog rezultatai pranoko visus lūkesčius, pastebėjo ir „Nemuno parko“ ambasadorius, disko metikas Andrius Gudžius. Ambasadoriaus teigimu, idėjos vizualizacijos buvo išties unikalios, tačiau galutinis rezultatas dar įspūdingesnis. „Šitas pastatas tikrai taps Prienų perlu, pritrauksiančiu į miestą jaunus žmones, o su jais ir inovacijas bei plėtros galimybes. Prienai bus ne senstantis, o jaunėjantis miestas. Tai tikrai atvers duris naujai plėtrai, naujoms idėjoms mieste“, – apie „Nemuno parko“ atneštas galimybes Prienams kalbėjo A. Gudžius.
Beje, didelė tikimybė, jog ateityje unikalių projektų Prienuose tik daugės, mat architektės G. Kančaitės teigimu, palyginti su kitais miestais, Prienuose jaučiamas kur kas didesnis Savivaldybės palaikymas naujoms idėjoms, todėl tikimasi, kad „Nemuno parko“ vystytojai pasiliks čia ilgiau.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *