„Pojūčių teatro“ dirbtuvės „Koks vikšrelis tu esi?“

Rugsėjo 21 d. Birštono viešojoje bibliotekoje vyko sensorinius pojūčius ugdančios kūrybinės dirbtuvės „Koks vikšrelis tu esi?“ su „Pojūčių teatru“. Dirbtuvės pirmiausia buvo skirtos vaikams, turintiems autizmo spektro ir disleksijos sutrikimų bei neurotipiniams (sutrikimų neturintiems) vaikams nuo 4 iki 9 metų ir jų šeimoms.
Susirinkusiųjų dėmesį pirmiausia patraukė paslaptingos dėžutės su įvairiomis specialiosiomis medžiagomis: sunkiais, tampriais, švelniais, skambančiais ir šiugždančiais daiktais. „Pojūčių teatro“ įkūrėja, režisierė Karolina Žernytė, paprašiusi vaikų užsimerkti ir išlaisvinti vaizduotę, pasekė pasaką apie vikšrelį. Scenografė Šarūnė Peciukonytė tuo metu ratu susėdusiems dalyviams išdalino mielus kamuoliukus – drugelio „kiaušinėlius“. Atsimerkus prasidėjo darbymetis. Vaikai su tėvais susikaupę, nuoširdžiai ir kruopščiai ėmė kurti savo vikšrelius: rinkosi medžiagas ir jas talpino į spalvotus vikšrelio „šarvus“: kas klijavo akytes, papuošimus, kas puošė vikšrelio „odą“ savo piešiniais. Kūrybinė atmosfera įkaito, laikas tirpte tirpo. Kai jau buvo pagaminti vikšreliai, visi susėdo ratu kurti istorijos apie vikšrelį.
Dirbtuvių metu, pasitelkus penkis žmogaus pojūčius: judesį, lytėjimą, kvapą, garsą, skonį, dalyviai išsilaisvino, tapo tikrais kūrėjais, menininkais, bendravo ir su savo „ramybės draugu“ – vikšreliu. „Ramybės draugas“ padės jiems ir namuose, kai reikės atsipalaiduoti ir paleisti susikaupusią energiją.
„Pojūčių teatro“ dirbtuvės, parengtos metodiškai ir kūrybiškai, suteikė vaikams ir suaugusiesiems nepakartojamo džiaugsmo.
Projektą „Kūrybiniai susitikimai po liepa“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Birštono savivaldybė.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *