Dalyvavome XXVI Europos kurortų asociacijos kongrese

Rugsėjo 29-21 dienomis Slovakijoje, Pieštany kurorte, vyko XXVI Europos kurortų asociacijos kongresas. 
Tai – didžiausias renginys sveikatos turizmo profesionalams, suburiantis sveikatinimo sektoriaus atstovus iš 21 Europos šalies. Jo dalyviai turi galimybę dalintis gerąja patirtimi, užmegzti naujus kontaktus su verslo partneriais. 
Kongrese dalyvavo ir Lietuvos delegacija – Lietuvos kurortų asociacijos prezidentė, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Lietuvos kurortų asociacijos direktorė Kristina Citvarienė, „Eglės sanatorijos“ vadovas Artūras Salda, „Tulpės“ sanatorijos vadovė Liucija Patinskienė ir kitų mūsų šalies sanatorijų ir reabilitacijos centrų atstovai.
Šio kongreso metu didžiausias dėmesys buvo skirtas sveikatos turizmo transformacijos, naujų sveikatos turizmo produktų vystymo temoms, taip pat ypač daug dėmesio buvo skirta balneologijos pritaikymui Covid-19 persirgusiems asmenims, sveikatos prevencijos svarbai ir kurortologinių mokslinių tyrimų įgyvendinimo praktikoms Europos šalyse.
Daugybę sumaišties ir nežinomybės įnešusi pandemija tuo pat metu atskleidė ir sveikatos svarbą – ateities perspektyvoje ši svarba dar labiau didės. Tačiau karas Ukrainoje ir iš to kylanti energijos krizė atneša naujus iššūkius ir patiems kurortams, ir juose veikiantiems verslo subjektams – apie tai diskutuota Europos kurortų merų apskritojo stalo diskusijoje. 
Europos kurortų asociacijos kongresą tradiciškai vainikavo ESPA inovacijų apdovanojimai – jų metu apdovanoti inovatyviausi kurortai, sanatorijos ir reabilitacijos centrai, kurortologijos mokslo puoselėtojai.
Kristina Citvarienė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *