Vėl skraidė vaikai

Po ilgesnės pertraukos vasarai besibaigiant Pociūnų aerodrome vėl suklego skraidantys vaikai. Vadovaujami prieniškio instruktoriaus Arvydo Vaicekausko, kuriam talkino taip pat prieniškis Algis Zastarskas, skrydžio skonį pajusti panoro šeši berniukai ir viena mergaitė.
Kauno apskrities aviacijos sklandymo klubo (KAASK) organizuota stovykla veikė tik savaitę, bet vaikai spėjo patirti gražių įspūdžių. Jauniesiems pilotams nepabodo nei teorinės pamokėlės, nei darbas starte ir jie kantriai laukė eilės, kada galės sėsti į sklandytuvą LAK-16. Tiesa, kilo ne iš karto: pradėdavo nuo „prabėgimų“, vėliau „šuoliuodavo“, ir jei viską darydavo gerai, tuomet ir „atplyšdavo“ nuo žemės. Visa tai reguliavo instruktorius Arvydas, balais vertinęs kiekvieną jaunojo skandytojo startą. Esant stipresniam vėjui, vaikai sėsdavo į treniruoklį – ant stovo pritvirtintą tokį patį sklandytuvą LAK-16. Jis pradžiamoksliams labai naudingas. Geriausiai sekėsi aerodrome dienas leidžiantiems sklandytojų vaikams: Steponui, Marijui, Martynui.
Vaikai skraidydavo iki pusiaudienio ir vakarais, o likusį laiką su jais leisdavo skautė Morta. Ir ko tik ji neprigalvodavo: rengė žygius, mokė drožti šaukštus, kepti skautišką duoną ant laužo ir kt. Vaikams buvo labai įdomu. Nuo alinančio karščio visus gelbėjo maudynės baseine.
A.Vaicekauskas sakė, kad vaikus mokyti skraidyti labai atsakingas, bet ir įdomus darbas. Planų ateičiai yra, tarp jų – ir noras atgaivinti jaunųjų sklandytojų Vytauto Pakarsko taurės varžybas.
Onutė Valkauskienė
Nuotraukos autorės

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *