Prienų rajono švietimo bendruomenės piknike – gera nuotaika, aktualijos ir netradicinės veiklos

Rugpjūčio 29 dieną Prienų estradoje prie Nemuno rinkosi rajono švietimo bendruomenė. Švietimo ir sporto skyriaus organizuotame 2022–2023 m. mokymo(si) sezono piknike dalyvavo apie du su puse šimto mokytojų, mokyklų vadovų, darbuotojų. Susitikti, pabendrauti, kartu aptarti tuoj prasidėsiančių mokslo metų aktualijas ir veiklos prioritetus – taip galėtume įvardinti renginio tikslą.


Meras Alvydas Vaicekauskas sveikindamas dalyvius palinkėjo gero mikroklimato kolektyvuose, visuomet rasti gražių ir džiaugsmingų akimirkų atsakingame darbe. Sveikinimais į prasidėsiančius naujus mokslo metus pačią didžiausią rajono bendruomenę palydėjo ir mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, pavaduotojas Algis Marcinkevičius, Savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo, turizmo ir sporto komiteto pirmininkas Deividas Dargužis, Tarybos narė Aušra Deltuvienė.
Jie linkėjo gerų, darbingų mokslo metų, gražaus starto, naujų iššūkių ir sėkmės juos įveikiant, daug prasmingų, įdomių susibūrimų bei susitikimų.
Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas palinkėjo švietimo bendruomenei optimizmo, drąsos veikti klasėje, ryžto keisti ugdymo turinį ir jį pritaikyti bei maksimalaus pozityvizmo, taip pat pristatė švietimo pokyčius, naujus nacionalinius projektus. Pasak jo, sėkmę atneša darbų tęstinumas, todėl nereikėtų blaškytis, verta išlaikyti tuos pačius veiklos prioritetus, kurie rajono švietimo bendruomenei jau pažįstami: visomis prasmėmis saugi mokymo(si) aplinka ir mokiniams, ir mokytojams, ir darbuotojams, kiekvieno mokinio įtraukimas į mokymąsi, grįžtamojo ryšio svarba, ugdymo turinio atnaujinimas ir ikimokyklinio ugdymo paslaugų plėtra.
Kaip viena iš aktualiausių veiklų, o kartu ir iššūkių, buvo įvardintas dalyvavimas „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje. Darbo grupė sėkmingai parengė Pažangos planą ir Prienų rajono savivaldybė dalyvaus pirmajame „Tūkstantmečio mokyklų“ programos sraute. Pagal programos kriterijus dalyvauti galės keturios mokyklos: „Ąžuolo“ progimnazija, „Revuonos“ pagrindinė mokykla, Veiverių Tomo Žilinsko gimnazija ir „Žiburio“ gimnazija, tačiau, vedėjo teigimu, naudą pajus visos rajono mokyklos, todėl pats metas susipažinti su Pažangos plane numatytomis mokyklų tobulinimo veiklomis. Pikniko dalyviai buvo pakviesti padaryti tą labai netradiciškai – įsitraukti į patirtines veiklas, t. y. dalyvauti Prienų r. savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro parengtose orientacinėse rungtyse. Dalyviai aktyviai ieškojo kontrolinių punktų, o juose turėjo galimybę gilintis ir diskutuoti apie visų keturių „Tūkstantmečio mokyklų“ programos komponentų (lyderystės veikiant, įtraukiojo, kultūrinio ir STEAM ugdymo) veiklas. Prienų r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro komanda ne tik konsultavo pikniko dalyvius sveikos gyvensenos, sveikatos stiprinimo klausimais, bet ir po rungčių grįžusius dalyvius pamokė, kaip atlikti atpalaiduojančią mankštą.
Daug šypsenų, geros nuotaikos ir optimizmo – galbūt tai lėmė puikus oras, graži gamta, įdomios veiklos, skani kava ir pietūs. Bet tikriausiai svarbiausias buvo bendrystės jausmas, padedantis patikėti, kad kartu galima daug.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *