Atidarytas pėsčiųjų ir dviračių viadukas ties Birštonu

Rugpjūčio 18 dieną Birštone lankęsis susisiekimo ministras Marius Skuodis, be susitikimo metu aptartų darbinių klausimų, dalyvavo ir simbolinėse naujo kelių infrastruktūros objekto – pėsčiųjų ir dviračių viaduko per A16

Pėsčiųjų ir dviračių viaduko virš kelio A16 ties Birštonu atidarymo juostelę perkirpo (iš kairės): LAKD direktorius R. Lipkevičius, merė N. Dirginčienė, susisiekimo ministras M. Skuodis ir Seimo narys A. Palionis.

magistralinį kelią Vilnius–Marijampolė 90,25 km – atidarymo iškilmėse. Ministras juostelę perkirpo kartu su Birštono savivaldybės mere Nijole Dirgin-čiene, Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriumi Remigijumi Lipkevičiumi ir Seimo nariu Andriumi Palioniu.
Šį projektą Lietuvos automobilių kelių direkcija pagal pasirašytą Partnerystės sutartį įgyvendina kartu su Birštono savivaldybe. Žemutinį ir aukštutinį Birštoną sujungęs tiltas yra beveik 44 m ilgio ir 3,6 m pločio, pritaikytas pėstiesiems ir dviratininkams, šeimoms ir neįgaliesiems su vežimėliais, kurie saugiai ir patogiai, išvengdami transporto eismo, pateks į kitą magistralinio kelio pusę. Buvusio Birštono

Naujasis viadukas pritaikytas ir pėstiesiems, ir dviratininkams bei neįgaliesiems.

vienkiemio gyventojai viaduku pasieks kurortą ir jo įstaigas, o turistai galės pasižvalgyti po Birštono apylinkes, nukakti iki aukščiausio Lietuvoje apžvalgos bokšto.
Vizito metu su ministru ir LAKD atstovu aptarti būsimi darbai, kuriuos Savivaldybė įsipareigojo atlikti baigus viaduko statybą. Tai – viaduko prieigų sutvarkymo darbai, apimantys šalia esančios sodų bendrijos gatvės rekonstrukciją, Bokšto alėjos tako ir esamų pėsčiųjų bei dviračių takų jungčių įrengimą, takų rekonstrukciją bei naujų tiesimą. Takai bus pritaikyti žmonėms su negalia, įrengiant dangų taktilinius paviršius, jų apšvietimą. Atkreiptas dėmesys, kad, pasirinkus tinkamas medžiagas, panaudojus medieną, tiltas darniai įsilieja į aplinką. Kalbėta ir apie galimybes įrengti automobilių aikštelę prie viaduko, apžvalgos bokšto pusėje.
Viaduko statybos darbus įgyvendino UAB „Autokausta“. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis, bendra projekto vertė – 220486 eurai, dalį lėšų skirs ir Birštono savivaldybė.
Dalė Lazauskienė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *