Ką kiekvienas vairuotojas turi turėti automobilyje?

Kiekvienas vairuotojas, nepriklausomai nuo to, ar jis būtų patyręs ar naujokas, atsakingai ir kruopščiai renkasi automobilį. Ir kai svajonių automobilio rakteliai jau būna spaudžiami rankose, vairuotojas skuba įsigyti pagal kelių eismo taisykles būtinus daiktus: gesintuvą, vaistinėlę, avarinį ženklą bei apsauginę liemenę, tačiau ne visada pagalvoja apie nebūtinus, tačiau vertus automobilyje turėti daiktus. O pagalvoti apie tai būtų tikrai protinga. Juk automobilis yra daugiau nei susisiekimo priemonė. Kartais jame vairuotojas praleidžia iš ties daug laiko, tad nemažiau svarbu pagalvoti ir apie saugumą bei komfortą jame. Kaip neskaičiuojame laiko, sugaišto automobiliui įsigyti, taip turėtume nepatingėti pasidomėti, kokios prekės automobiliui gali tapti ypatingai vertingomis. Visa tai nesunkiai rasite čia. Juk kelyje gali kilti įvairių situacijų ir niekada negali žinoti, kas lauks už kito kampo. O jei pasiseks ir niekas už to kampo nelauks įsigyti daiktai komfortui, saugumui bei estetikai automobilyje puoselėti – kurs gerą emocinę būseną.

Išmanaus vairuotojo priemonės automobiliu

 

 

Ir anksčiau, ir dabar praktiški vairuotojai nė nemirktelėję pritaria, kad pati praktiškiausia ir reikalingiausia automobilio priemonė – tempimo (buksyravimo) lynas, kuris yra nepakeičiamas avariniu būdu evakuojant automobilį ar net automobiliui užklimpus sniege. Net ir dabar vis dar gaji nuomonė, kad vairuotojas turintis tempimo lyną – sumanus vairuotojas. Tačiau nuo sumanių vairuotojų vis dažniau pereinama prie išmanių vairuotojų sąvokos. Kad kelyje jaustųsi saugiai ir ramiai, pastarieji vairuotojai automobilyje turi vaizdo registratorių ir kamerą. Žinoma, nuo avarijų ar kelių eismo taisyklių pažeidėjų jos neapsaugo, bet įrodyti savo tiesą – padeda. Tai objektyvus liudytojas, kuris prisimena viską, kas vyksta kelyje. Įrašą galima peržiūrėti bet kuriuo laiku. Neretai būtent registratoriaus užfiksuoti įrodymai tampa lemiamais ginčytinuose eismo įvykių atvejuose.

Dar viena vertinga priemonė išmanaus vairuotojo automobilyje yra GPS navigacija, kuri padės nuvykti į norimą vietą be papildomo nerimo. Ji ne tik taupo vairuotojo laiką, bet saugo jį nuo klaidžiojimo nepažįstamose ar mažai pažįstamose vietose. Vairuotojui navigacija, kaip jūreiviui švyturys. Neretai – tai tiesiog vienintelė vairuotojo viltis. Be šios įrangos ilgesnės kelionės yra tiesiog sunkiai įsivaizduojamos. Nors skeptiškai šios įrangos atžvilgiu nusiteikę vairuotojai, bandys įrodinėti, kad dabar pakanka ir išmaniojo telefono, kas yra ir patogu, ir visada po ranka – vis tik norėtųsi priminti, jog tai kartu ir rizikinga , nes telefonus pametame, paliekame ar net sudaužome.

Priemonės automobiliui, kurias turėti nėra būtina, bet verta

Kaip perkant drabužius dairomės į mados žinovų rekomendacijas, o įrenginėjant būstą pasidomime interjero dizainerių patarimais, taip ir norint įsigyti naudingas prekes automobiliui, pravartu peržiūrėti auto prekių naujausius asortimentus. Kartais net nesusimąstome, kad tų prekių gamintojai vis labiau neriasi iš kailio, kad sukurtų kuo daugiau mūsų poreikius atliepiančių produktų.

Tarkim, jei jūs esate aistringas muzikos gerbėjas, tai visai paprastai transmiterių ir moduliatorių pagalba savo automobilyje galite turėti daugiau kokybiškos muzikos. Šių prietaisų dėka automobilyje gali skambėti muzika tiesiai iš Jūsų telefono ar USB atmintinės. Juk kartais tam, kad kelionė būtų sėkminga, pakanka, kad ją lydėtų sėkmę nešanti daina. Na, o jei tai yra vasaros atostogų kelionė, tai būtina po ranka turėti ir šalto gaivaus vandens. Juolab, kad šiais laikais tai gana paprasta, nes yra daug įvairiausių kelioninių automobilinių šaldytuvų.

Tai gi, išsirinkę tinkamas priemones automobiliui, sukursite sau jaukumą ir patogumą.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *