Birštone atidaryta ekstremali vasaros rogučių trasa

Rugpjūčio 17 dieną Birštone, šalia Vytauto kalno, atidaryta ilgiausia – net 600 m ilgio – vasaros rogučių trasa Lietuvoje. Trasos „Pramogų kalnas“ atidarymo iškilmėse juostelę perkirpo šio projekto sumanytojas UAB „Inovacijų pasaulis“ direktorius Domas Galbuogis ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Pristatymo metu pasidžiaugta, kad Birštone, buvusio slidinėjimo kalno vietoje, atsirado išskirtinės pramogos, pritrauksiančios dar daugiau lankytojų į kurortą. Be ekstremalių pojūčių, kuriuos pramogautojai patirs leisdamiesi žemyn posūkiais nuo 10 metrų aukščio žiedo, jie spės apžvelgti ir nuo kalno viršaus atsiveriančią Birštono panoramą.
Pasivažinėjimas vasaros rogutėmis – išskirtinė paslauga ne tik Birštone, bet ir Lietuvoje. Panašaus tipo atrakcionas prieš dešimtmetį įrengtas Anykščiuose ant Kalitos kalno. Birštono rogučių trasa yra labiau automatizuota, ją statant panaudotos modernesnės technologijos. Joje bus galima pasiekti 40 km greitį per valandą. Nepaisant to, patikinta, kad rogutės yra visiškai saugios, patikrintos ir sertifikuotos, todėl iš jų iškristi praktiškai neįmanoma. Jų greitį bus galima reguliuoti patiems, prieš pat nusileidimą rogutės pradeda stabdyti pačios, todėl žmonės apsaugoti nuo susidūrimų. Rogutėse telpa du žmonės, todėl suaugusieji galės nusileisti žemyn ir su vaikais, sulaukusiais 3 metų amžiaus. Vieni vaikai galės pramogauti nuo 10 metų. Nesant sniego ir didelio šalčio, atrakcionai veiks ir žiemą.
Projekto idėjos autorius, verslininkas Domas Galbuogis pasakojo, kad vasaros rogučių įranga pirkta iš Vokietijos kompanijos „Josef Wiegand GmbH & Co. KG“, kuri turi ilgametę patirtį gaminant ir montuojant tokio tipo atrakcionus ir yra įgyvendinusi per 500 projektų visame pasaulyje. Investicijos į projektą siekia apie 500 tūkstančių eurų.
Projektui iš Vokietijos į Lietuvą atvežtos beveik 62 tonos medžiagų. Laikančiųjų metalo konstrukcijų svoris – apie 20 tonų, į žemę buvo sukalta 640 specialių žemės vinių. Trasą 2,5 mėnesio statė 6 žmonių komanda, du iš jų buvo inžinieriai iš Vokietijos.
Verslininko Domo Galbuogio teigimu, atrakciono idėja jam kilo prieš šešerius metus, žvelgiant į apleistą slidinėjimo kalną, tuomet alytiškis, gyvenantis Vilniuje, buvo sukūręs riedžių nuomos verslą Birštone ir Druskininkuose. Idėjai subrandinti ir įgyvendinti prireikė ketverių metų. „Manau, kad rogučių trasa dar labiau suaktyvins Birštono kurortą, pritrauks daugiau jaunimo, šeimų su vaikais“, – vylėsi Domas, šį verslą pradėjęs kartu su žmona Sigita.
Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė padėkojo verslininkų šeimai už entuziazmą, šiuolaikišką verslo projektą, Birštono vardo garsinimą ir išskirtinių paslaugų gyventojams bei kurorto svečiams sukūrimą. Iš gyventojų sulaukusi paklausimų, ar istorinėje miesto dalyje įsikūrę atrakcionai nebus triukšmingi, merė patikino, kad rogutės čiuožia tyliai, tačiau triukšmo tikrai bus – jis kils dėl džiaugsmingų lankytojų emocijų.
Dalė Lazauskienė

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=laikrastisgyvenimas&set=a.2849126425394918

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *