Apgyvendinimo paslaugų teikėjai dalyvavo susitikime su Birštono valdžios atstovais: aptartos glaudesnio bendradarbiavimo galimybės

Rugpjūčio 10 dieną Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės iniciatyva buvo organizuotas Birštono verslo atstovų, teikiančių apgyvendinimo paslaugas Birštone, susitikimas. Susitikime dalyvavo apartamentus, butus, kambarius kurorto svečiams nuomojantys birštoniečiai. Savivaldybės merei ir Administracijos direktorei rūpėjo, su kokiais iššūkiais, problemomis ir atvykstančiųjų turistų poreikiais susiduria apgyvendinimo verslo atstovai.


Susitikimo tikslas buvo pristatyti savivaldybės įgyvendinamus ir planuojamus įgyvendinti projektus, išsamiau aptarti kurortinės rinkliavos surinkimą ir jos panaudojimą kurorto infrastruktūrai gerinti ir reklamos paslaugoms teikti.
Savivaldybės merė pristatė atsinaujinusius objektus mieste, vykdomus darbus ir projektus, kalbėjo apie tai, kaip dar labiau būtų galima pagerinti turizmo paslaugų kokybę kurorte. Birštono turizmo informacijos centro vadovė Rūta Kapačinskaitė atsakinėjo į verslo atstovams rūpimus klausimus ir pristatė turizmo tendencijas, rezultatus Birštono kurorte, turistinių srautų Birštone statistinę analizę.
Dauguma apgyvendinimo paslaugų teikėjų vis dar susiduria su neaiškumais, kylančiais dėl vietinės kurortinės rinkliavos mokesčio, dar kitaip vadinamojo pagalvės mokėjimo ir apskaitos. Dažniausiai neaišku, kokią deklaracijos formą pildyti, į kokią banko sąskaitą pervesti pinigus ir pan. Augant turistų skaičiui, nuo 2022 m. sausio 1 d. Birštono mieste kurortinės rinkliavos mokestis – 2 Eur (kai apsistojama 1–7 paras), nuo 8-os ir daugiau nakvynių – 1 Eur. Vietinės rinkliavos lėšos naudojamos viešosios kurorto infrastruktūros priežiūrai ir atnaujinimui bei kurorto reklamai. Lietuvoje kurortinė rinkliava taikoma Palangoje, Druskininkuose, Vilniuje, Kaune, Trakuose, Anykščiuose. Neringa taiko ekologinį įvažiavimo mokestį, kuris yra sezoninis. Vadinamąjį miesto savivaldybės mokestį taiko ir daugelis Europos miestų.
Vietinės rinkliavos deklaracijos blanką galima gauti Savivaldybės administracijos Biudžeto ir apskaitos skyriuje arba rasti Savivaldybės interneto puslapyje. Atsižvelgiant į verslo atstovų pageidavimus, nuo šiol aktualią informaciją apie kurortinę rinkliavą Birštone bus galima lengvai rasti www.birstonas.lt interneto svetainėje, reklaminiame langelyje „Kurortinė rinkliava“?.
Gražinkime Birštono kurortą kartu!
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *