Šimtametis iš Skriaudžių džiaugiasi gyvenimu!

Rugpjūčio 5 d. Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas, Administracijos direktorė J. Zailskienė, mero patarėja A. Dargužienė, Veiverių seniūnijos seniūnas V. Ramanauskas ir pavaduotoja A. Lazdauskienė 100 metų jubiliejaus proga pasveikino Veiverių seniūnijos Skriaudžių kaimo gyventoją Vytautą Petrą Gelšvartą.

Kieme šimtamečio linksmai pasitikti svečiai neslėpė nuostabos dėl jubiliato guvumo ir energijos. Senolis pasirodė besąs ne tik svetingas šeimininkas, bet ir įdomi, šviesi asmenybė, puikus pašnekovas, mėgstantis humorą ir noriai su visais pasidalijęs jaunystės bei ilgo gyvenimo prisiminimais.
Vytautas jau apie 30 metų yra našlys. Užaugino du sūnus, susilaukė šešių vaikaičių ir nemažai provaikaičių, sakė jų net nesuskaičiuojantis… O gal pajuokavo, nes, pasak marčios Vilijos, senelis iki šiol visomis savo atžalomis domisi, prisimena ir važiuoja į mokslų baigimo šventes.
Marti daug gražaus apie jubiliatą papasakojo. Anot jos, tėvukas gyvena savarankiškai, maitinasi paties užaugintom daržovėm, visada žvalus, geros nuotaikos. „Tik instinkto dėka išgyvenęs karą ir lagerį, visą gyvenimą rodė darbštumo ir kūrybingumo pavyzdį „pasidaryk pats“: pasistatė namą, pasigamino baldus, padarė vaikams slides, dar visokių prietaisėlių, palengvinančių buitį, kūrė ir su anūkais statė spektaklius. Kasmet du kartus per metus anūkės vaidina spektaklius pagal senelio sukurtą scenarijų. Turi ir savo dainų sąsiuvinį. O belaukdamas jubiliejinės šventės sode išrovė 20 kelmų, kad būtų patogu šokti. Šventė buvo su daugybe dainų, šokių ir vaidinimu „Lapės parduotuvė“, kurio scenarijaus autorius, režisierius, dekoracijų gamintojas ir aktorius (kartu su anūkais) buvo pats tėvukas. Kiek moterų galėtų pasigirti, kad šoko valsą, polką su ragučiais, tango ar fokstrotą su šimtamečiu partneriu? O aš galiu! Tokio įspūdingo jubiliejaus šventimas buvo puiki proga pasakyti ir parodyti tėvukui, kad jį vertinam, mylim, todėl visi labai stengėsi, ir šventė puikiai pavyko“, – pasakojo Vilija.
Artimuosius iki šiol žavi senolio optimizmas, gera nuotaika, nuolatinis džiaugimasis, kad taip gerai, kaip dabar, negyvenęs niekada. O svečiai visų kaimynų ir pažįstamų gerbiamam ilgaamžiui atsisveikindami palinkėjo išlikti tokiam pat guviam, linksmam, sveikam, ilgai gyventi apsuptam artimųjų meilės ir rūpesčio.
Prienų rajono savivaldybės informacija

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *