Dalyvavo Pasaulio lietuvių žaidynėse

Pirmosios Pasaulio lietuvių žaidynės vyko 1978 m. Kanadoje. Kitos – JAV, Australijoje. Šios žaidynės vyksta kas ketverius metus. Nuo 1991 m. žaidynės vykdomos tik Lietuvoje.
Šiais metais, liepos 15-17 dienomis, žaidynės buvo surengtos Druskininkuose. 29-iose sporto šakose dalyvavo 2300 dalyvių iš 26 pasaulio šalių. Keturias dienas vykusio renginio metu sportininkams iš viso išdalinta net 323 medalių komplektai. 597 medalius iškovojo Lietuvos sportininkai, o antroje ir trečioje tituluočiausiųjų vietose – 51 medalį laimėję Jungtinės Karalystės lietuviai bei 23 apdovanojimus iškovoję Jungtinių Amerikos Valstijų sportininkai.
Badmintoną šiose žaidynėse žaidė 187 žaidėjai. Žaidžiama buvo moterų ir vyrų vienetuose, dvejetuose ir mišriuose dvejetuose. Mūsų rajonui atstovo vienintelė žaidėja – balbieriškietė Gerda Trakymaitė, o Birštonui – Paulius Jūras ir Kristijonas Jucys.

Gerda iškovojo tris medalius
Moterų vienete Gerda iškovojo antrą vietą, o moterų dvejete, poroje su Vaida Slušniene (nuotraukoje), žaidėja taip pat pelnė antrą vietą. Žaidusi mišriajame dvejete, poroje su Giedriumi Dima, G.Trakymaitė po įtemptų kovų buvo trečia. Paulius Jūras ir Martynas Povilaitis vyrų dvejete iškovojo ketvirtą vietą, Kristijonas Jucys su Valentinu Bagdanavičiumi užsitikrino 5-8 vietas.
Badmintono klubo „Svajonė“ informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *