Tariam sudie, mojam ranka…

Penktadienio vakarą sparnus naujo gyvenimo etapo link pakėlė Prienų „Žiburio“ gimnazijos 98-oji abiturientų laida – jiems liepos 15-ąją įteikti brandos atestatai. 
Likus kelioms minutėms iki šventės pradžios, aplink Prienų kūno kultūros ir sporto centrą jau sukosi veiksmas. Mokiniai, tėveliai, mokytojai, kiti šventės svečiai – visi rinkosi paminėti dvylika metų trukusios kelionės pabaigą. Renginys prasidėjo abiturientės Vytautės Radzevičiūtės muzikiniu pasirodymu. Su švente susirinkusiuosius pasveikino gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė, kuri abiturientams linkėjo būti žmonėmis, „kuriems nereikia priežasties šypsotis ir daryti kitiems gera“.

Abiturientų pasiekimai

Šimtukininkai Aleksas Balčiukynas (kairėje) ir Arnas Rasimavičius.

Šiemet, 2022 metais, „Žiburio“ gimnazijoje vidurinio ugdymo programą baigė ir egzaminus laikė 102 abiturientai. Valstybinių brandos egzaminų žinios įvertintos 6 šimtukais. Net tris šimtukus – iš matematikos, anglų bei informacinių technologijų egzaminų – gavęs Aleksas Balčiukynas dėkojo mokytojams už profesionalumą, pagalbą ir galimybę prireikus nuoširdžiai pasikalbėti. „Mieli mokytojai, ir toliau būkite mokiniams kelrodės žvaigždės, juos su meile ugdykite ir išleiskite į gyvenimą“, – kalbėjo abiturientas.
Po vieną šimtuką gavo trys abiturientai: iš anglų kalbos valstybinio brandos egzamino 100 balų įvertinimą gavo Arnas Rasimavičius, aukščiausiu balu įvertinti Gabijos Janukėnaitės ir Karolinos Maskvytytės lietuvių kalbos ir literatūros egzamino darbai. Aukščiausius įvertinimus gavę gimnazistai buvo apdovanoti Prienų rajono savivaldybės įsteigtais prizais – už kiekvieną šimtuką abiturientams įteikta po 200 eurų premiją, taip pat jų pavardės buvo įrašytos į Gimnazijos garbės knygą. Padėkomis apdovanoti šių abiturientų mokytojai: informacinių technologijų mokytojas Žydrūnas Tautvydas, anglų kalbos mokytoja Vilija Gustaitytė, lietuvių kalbos mokytoja Nijolė Šervenikaitė ir matematikos mokytoja Aušra Menkevičienė. Savo kalboje abiturientas A. Balčiukynas atkreipė dėmesį, kad neretai mokytojo indėlis į mokinių pasiektus rezultatus lieka neįvertintas, tačiau nesėkmės atveju būtent mokytojai būna kaltinami.
Prienų rajono švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas abiturientų pasiekimus palygino su 1410 metais, taip pat liepos 15-ąją, vykusiu Žalgirio mūšiu. „Jūs šiandien švenčiate savo Žalgirio mūšio pergalę, nes esat čia, įveikėte viską“, – į abiturientus kreipėsi R. Zailskas.

Linkėjimai sekantiems eilėje
„Būsimiems abiturientams linkiu išlaikyti balansą, pozityvumą, pasitikėti savo jėgomis ir mažiau nerimauti dėl būsimų egzaminų, kuriems nereikėtų atiduoti visos savo energijos. Linkiu džiaugtis paskutinėmis akimirkomis mokykloje, jas branginti, nes viskas taip greitai praeina… Labai gražus palinkėjimas, kuris sunkiais momentais man visada padėjo ir padeda, tai, kad po tamsos visada išaušta šviesa!“, – mintimis dalijosi abiturientė Evelina Babravičiūtė.
„Šio momento laukiau dvylika metų, atrodo, tai labai ilgas laiko tarpas, bet prabėgo tarsi viena diena. Džiugu, nes prasideda naujas gyvenimo etapas, laukia nauji nuotykiai ir pažintys. Žinoma, tuo pačiu sunku patikėti, kad jau užaugom, ir gaila palikti namus, mokyklos suolą, draugus. Būsimiems abiturientams palinkėčiau siekti savo svajonių ir tikslų, stengtis dėl savęs ir pradėti mokytis egzaminams jau dabar!“, – linkėjo abiturientė Kotryna Aksenavičiūtė.
„Tiems, kurie nori pasiekti pačius aukščiausius balus iš egzaminų, patarčiau laikytis geros mitybos, gerai išsimiegoti, turėti rutiną ir pozityvų požiūrį į mokymąsi, nes, žiūrint į mokyklą lyg į kokį kalėjimą, gerus mokymosi rezultatus pasiekti sunku, paprasčiausiai pritrūks motyvacijos mokytis, klausytis mokytojų pamokų metu“, – moksleiviams, kurių egzaminai dar tik laukia, pataria šimtukininkas A. Balčiukynas.
Abiturientas pripažįsta, nors baigus mokyklą nuotaika gera, dar sunku suvokti, kad kaip mokinys į ją nebegrįš. Artimiausiuose jo planuose – studijos Kauno technologijos universitete (KTU) ir siekis tapti programuotoju.

Šventės svečiai
Į brandos atestatų įteikimo šventę atvyko ir abiturientus sveikino Prienų rajono

Abiturientė V.Radzevičiūtė su Administracijos direktore J.Zailskiene.

savivaldybės mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, LR Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Prienų rajono švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Prienų rajono švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Renata Pavlavičienė, Prienų rajono švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Laimutė Jančiukienė, Prienų seniūnė Janina Armonienė,  Prienų parapijos klebonas Vaidotas Labašauskas, kiti garbūs svečiai.
„Gavus brandos atestatą viskas, iš tikrųjų, tik prasideda, o gerą pradžią visada lemia gera pabaiga“, – kalbėjo gimnazijos direktorė I. Kačinauskienė.

„Laisva, ugninga, nežabota
Kliūčių, jaunyste, nežinai –
Į ateities žavingus plotus
Pirmyn veržiesi amžinai…“
Jonas Aistis, žodžiai iš eilėraščio „Jaunystė“

Miglė Kalinauskaitė

Rubrikoje Jaunimo skveras. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *