Mamos pomėgis Pauliną atvedė iki autorinės fotografijos darbų parodos

Lietuvai ir pasauliui

Liepos 4 dieną Prienų kultūros ir laisvalaikio centro prieigos prisipildė jaunatviško šurmulio ir džiaugsmo – čia buvo pristatyta aktyvios prieniškės, „Žiburio“ gimnazijos abiturientės Paulinos Virbšaitės fotografijos darbų paroda „Paralelės“, kurioje jaunoji fotografė siekia atskleisti dvilypumą tarp žmonių vidinio ir išorinio pasaulio, „kaukių“ dėvėjimo.

Parodos autorė Paulina Virbšaitė.

Anot Paulinos, užsiimti fotografija dar ankstyvoje vaikystėje paskatino ir inspiravo mama. Visuomet matydavusi fotografuojančią mamą, kuri įamžindavo visas šeimos šventes, išvykas bei iki šiol mėgsta fotografuoti peizažus, Paulina labai džiaugdavosi, kai turėdavo galimybę paimti fotoaparatą į savo rankas. Pastebėjusi mergaitės susidomėjimą, mama Pauliną užrašė į fotografijos pamokas Prienų meno mokykloje, kur prieš aštuonerius metus ir prasidėjo dabartinis jaunosios menininkės kelias.
Šiuo metu mergina fotografuoja šventes, įvairius Prienų krašto renginius, tačiau, kaip pati prisipažįsta, bene labiausiai jai patinka portreto žanras.
„Fotografijos menas mane žavi dėl užfiksuotų akimirkų bei „pagautų“ emocijų. Nemėgstu suvaidintų kadrų. Man patinka, kai žmonės prieš objektyvą jaučiasi laisvai“, – sako jaunoji fotografė.
Beje, Paulinos darbai viešai eksponuojami jau nebe pirmą kartą, tačiau, pasak merginos, tai pirmoji rimta paroda, į kurios oficialų atidarymą gimnazistė pakvietė artimuosius, draugus, Prienų krašto žmones, o jos darbus pamatys ne tik bendraamžiai, bet ir visi, užsukę į Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą.
„Manau, kiekvienas menu užsiimantis žmogus nori, kad jo darbus pamatytų vis didesnė auditorija“, atvirauja parodos autorė. O už suteiktą galimybę Paulina labai dėkinga atviros jaunimo erdvės (AJE) „Prienas“ vadovei Živilei Rusevičienei, kuri, pastebėjusi jaunosios menininkės talentą, ir pasiūlė idėją Kultūros ir laisvalaikio centro erdvėse surengti autorinę Paulinos darbų parodą.
Praėjusį penktadienį Paulina Virbšaitė savo rankose jau laikė brandos atestatą. Paklausta, kokie jos ateities planai, galbūt ketinanti sieti savo ateitį su fotografija, mergina dalijasi, jog dabartinis tikslas – įstoti ir baigti universitetą, tačiau, greičiausiai, tai nebus fotografijos studijų programa. „Manau, fotografija kol kas liks kaip pagrindinis ir labai mylimas hobis“, – sako Paulina.
Paroda Prienų kultūros centre (šalia Atviros jaunimo erdvės) eksponuojama liepos–rugpjūčio mėnesiais.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Jaunimo skveras. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *