Pociūnų padangėje – atkakli kova

Pociūnuose vykstančiame 21-ame Europos klubinės, standartinės, 15 metrų bei 4-ojo Pasaulio 13,5 metro sklandytuvų klasės čempionatuose vyksta atkakli kova. Nepastovūs, lietingi ir sudėtingi orai kaskart gerokai pakoreguoja turnyrinę lentelę. Nepasikeitė tik lyderiai.
Ir toliau atitinkamai savo klasėse pirmauja čekas Tomas Suchanek, švedas Jan-Ola Nordh, lenkas Sebastian Kawa ir nyderlandas Nick Hanenburg. Iš Lietuvos pilotų savo pozicijų neužleidžia tik lietuviškais baltasparniais Mini LAK skraidantys pilotai: Darius Gudžiūnas ir Linas Miežlaiškis. Tiesa, po septinto įskaitinio pratimo Darius aplenkė Liną ir įsitvirtino antroje vietoje. Kiti mūsų sportininkai smuktelėjo žemyn. Klubinėje klasėje dalyvaujantis Andrej Lebedev – devintas, Artūras Pilvinis – dvyliktas, standartinėje klasėje Gvidas Sabeckis – šeštas, Ringaudas Kikalas – dvidešimt šeštas. Tarp 15 metrų klasės pilotų Marius Pluščauskas – dvyliktas, Gintaras Drevinskas – šešioliktas. Beje, tokio aukšto lygio varžybose papult į dešimtuką yra didelė garbė.
Pirmadienio vakarą čempionato dalyvius skrydžiu sveikino akrobatinio skraidymo meistras Jurgis Kairys. Plojimais palydėtas ir lėktuvu AN-2 pažeme praskridęs prieniškis Jonas Janušauskas. Antradienis išaušo lietingas. Lietus pliaupė visą dieną, tad buvo puiki proga apsilankyti sklandytuvų gamykloje – UAB „Sportinė aviacija ir Ko“.
Oficialus čempionato uždarymas Pociūnuose šeštadienį 11 val.
Onutė Krygerytė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *