Želkūnų bendruomenės 10-mečio jubiliejus atšvęstas garsiai!

Štai ir nuskambėjo nuaidėjo vasaros šventės Vyšniūnuose paskutinės akimirkos…
Tradicinis renginys 2022 metais buvo skirtas paminėti dviems tarpusavyje susijusioms svarbioms sukaktims – Želkūnų bendruomenės 10-mečio ir Želkūnų pagrindinės mokyklos pastato, tapusio minėtos bendruomenės namais, 60-ties metų sukaktis. Į šventę rinkosi buvę šios mokyklos darbuotojai ir mokiniai, bendruomenės nariai ir svečiai. Smagu buvo vėl pasimatyti, pabendrauti, praėjus devyneriems metams po mokyklos uždarymo…
Želkūnų bendruomenė dėkoja gausiam šventinės programos dalyvių būriui. Skambėjo kolektyvų iš Pieštuvėnų, Eičiūnų, Butrimonių ir Birštono atliekami kūriniai, žiūrovai atlikėjams negailėjo aplodismentų, šoko ir dainavo kartu. Ta proga buvo sukurtas ir pirmą kartą pasirodė Želkūnų moterų ansamblis, vadovaujamas Laimutės Benokraitienės, taip pat iki ašarų sujaudino ukrainietišką dainą atlikusi ansamblio solistė Darija, su šeima gyvenanti Vyšniūnuose. Bendruomenės centre buvo galima apžiūrėti Jiezno gyventojos Laimos Butkienės tapybos parodą, kurioje nutapyti realistiniai vaizdai dvelkė šiluma ir ramybe.
Žymaus atlikėjo Pauliaus Stalionio koncertas taip pat nepaliko abejingų – gerbėjai dainininkui teikė gėles ir prašė autografų.
Dėkojame svečiams ir draugams už dovanas ir gražius palinkėjimus. Bendruomenę su jubiliejumi sveikino Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas ir vicemerė L. Jakinevičienė, Administracijos direktorė J. Zailskienė, buvęs bei esamas Seimo nariai – Vytautas Kamblevičius ir Andrius Palionis. Politikai žadėjo toliau rūpintis ir padėti sutvarkyti bendruomenės pastato stogą. Ilgiausių metų linkėjo Pieštuvėnų ir Stakliškių bendruomenės, seniūnė N. Ivanovienė, seniūnaitis J. Majauskas, Eičiūnų kapela, Butrimonių šokių kolektyvas ,,Gracija“, bičiuliai ir draugai.
Šventės kulminacijai buvo skirtas specialiai iškeptas jubiliejinis tortas, kurį ragauti kvietėme visus šventės dalyvius, o programos pabaigoje vaikus linksmino užsakyta putų pramoga, provokavusi pakartojimą.
Džiaugiamės, kad renginys buvo gerai įvertintas ir svečių, ir dalyvių, todėl dėkojame renginį organizavusiems bei jį parėmusiems bendruomenės nariams bei vietos gyventojams, Vyšniūnų jaunimo klubui ,,Vizija“, Prienų rajono savivaldybei.
Želkūnų kaimo bendruomenė vykdo vietos projektą Nr. PRIE-LEADER-6B-K-15-8-2021 / 42VS-PV-19-1-09270-PR001 „Tradicinių bendruomenės renginių organizavimas“.
Želkūnų bendruomenės pirmininkė Sonata Labanauskienė

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *