Valstybės dieną Čiudiškių piliakalnį papuošė susikibusių rankų karūna

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, liepos 6-ąją, lygiai 21 val. vietos laiku lietuviai visame pasaulyje jau keturioliktą kartą susirinko giedoti „Tautišką giesmę“. Tradiciškai valstybės himnas buvo giedamas ir ant Čiudiškių piliakalnio, kurį šventės proga pirmą kartą apjuosė žmonės susikibdami už rankų.
Praėjusiais metais Išlaužo seniūno Tomo Skrupsko sugalvota iniciatyva aplink piliakalnį sustoti susikibus už rankų šiemet buvo įgyvendinta. Vienos iš šventės rengėjų, Išlaužo laisvalaikio salės renginių organizatorės Kristinos Žukauskienės teigimu, tai bendruomenės vienybės ir susitelkimo simbolis. „Kartu mes galim daugiau nei patys tuo tikim“, – mintimis apie iniciatyvą dalijosi K. Žukauskienė.
Šventės svečiai turėjo progą pasipuošti Išlaužo Šeimos dienos centro vaikų vertais vėriniais ir apyrankėmis. Centro socialinės pedagogės Gintarės Šilingienės teigimu, vaikams patinka dalyvauti tokiose akcijose ir daryti įvairius rankdarbius. „Kai jie dar sužinojo, kad jų vertais vėriniais pasipuoš ir atėję svečiai, tai buvo tokie pakylėti…“ – apie vaikų nuotaikas pasakojo centro darbuotoja.
Sugiedojus „Tautišką giesmę“ ir apjuosus piliakalnį, iškilmės nesibaigė: kaip ir kasmet, šventės svečiai galėjo vaišintis ką tik ant laužo išvirta koše, taip pat atsigerti specialiai šiam renginiui gamintos naminės giros, paragauti skirtingų varškės sūrių, chalvos. Šiemet vaišėmis rūpinosi Purvininkų kaimo bendruomenė. „Karališką“ penkių grūdų košę virė ir renginį rėmė ekologiškos kepyklos „DU Medu“ savininkas ir generalinis direktorius Vytautas Račickas. 
„Gyventojai domisi, klausia, kaip gali prisidėti, ruošia vaišes bendram stalui. Ypatingą dėmesį ir susitelkimą rodo Purvininkų seniūnaitija ir seniūnaitė Ona Lebedinskienė su šaunia verslininkų komanda!“, – gyventojų bendruomeniškumu pasidžiaugė K. Žukauskienė.
Tradiciškai Valstybės dieną ant piliakalnio susirinkę gyventojai išsiskirstyti neskubėjo ir toliau vakarą leido bendrystėje. Purvininkų kaimo gyventojos Agnės manymu, žmonės vis daugiau buriasi, „nes nori bendrauti“. 
Miglė Kalinauskaitė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *