Tarp konkurso „Išmanusis miestas 8“ dalyvių – ir Gabrielė Černiauskaitė

Šiųmečiame Nacionaliniame architektūros ir urbanistikos konkurse „Išmanusis miestas 8“ kartu su patyrusių kūrėjų komandomis dalyvauja dvi Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos (VDU ŽŪA) studijų programos Kraštovaizdžio dizainas trečio kurso studentės – Gabrielė Černiauskaitė ir Tanita Šalomskaitė. Viena merginų sukurtų idėjų – Kernavės miestelyje kadaise stovėjusius statinius vizualiai priminti augalais. Jaunosios konkursantės teigia, kad jų prioritetus – ekologiškumą ir norą atskleisti natūralios gamtos grožį – formuoja studijos VDU Žemės ūkio akademijos Kraštovaizdžio dizaino programoje, šios aukštosios mokyklos skiepijamos vertybės ir netgi pati Europos mastu unikalaus akademinio miestelio, kuriame mokosi ir gyvena studentai, aplinka.

Jungia kūrybą ir gamtą

Gabrielė Černiauskaitė (asmeninio archyvo nuotr.)

VDU Žemės ūkio akademijos studijų programos Kraštovaizdžio dizainas studentė Gabrielė Černiauskaitė yra kilusi iš Prienų krašto, garsėjančio įspūdingo grožio Nemuno kilpomis. Merginos gimtuosiuose namuose niekada netrūko dėmesio įvairių sričių menams, nes Gabrielės mama yra muzikos mokytoja. Todėl, sako, kai baiginėdama mokyklą ėmė ieškoti universitetinės studijų programos, jungiančios kūrybą ir gamtą, tokią vienintelę rado VDU Žemės ūkio akademijoje. Šią studijų programą G. Černiauskaitė ir įrašė kaip vienintelę priėmimo į studijas prašyme.
„VDU Žemės ūkio akademijos mokomoji bazė man buvo tikras atradimas. Nesitikėjau, kad galėsiu realiai čiupinėti čia augančios retų augalų kolekcijos egzempliorius, tyrinėti prieš kelias dešimtis metų aukščiausio lygio kraštovaizdžio architektų sukurtas kompozicijas, augančias akademinio miestelio erdvėse. VDU Žemės ūkio akademijos išskirtinumas ir yra tai, kad visų studijų programų studentai čia skatinami mokytis iš gamtos. Jeigu mokaisi dirvotyros dalyką, tai būtinai kasinėsi žemę, jeigu miškininkystės – keliausi tyrinėti mišką, jeigu inžinerijos – stebėsi, kaip veikia dėstytojų ir studentų rankomis sukonstruotas vėjo tunelis“, – studijų VDU Žemės ūkio akademijoje specifiką komentuoja Gabrielė, atviraudama, kad jos ateities svajonė – ne sukurti naują įspūdingą parką, bet atskleisti žmonėms tą gamtos grožį, kuris jau yra prieš jų akis.
„Niekada nesutiksiu projektuoti to, kas kertasi su mano vertybėmis. Mano kelias – ekologiškumas“, –  teigia studijų programos Kraštovaizdžio dizainas studentė.
Parengta pagal https://www.vdu.lt

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *