Audra nepagailėjo Birštono…

Liūtys ir audringi vėjai – dažni šios vasaros palydovai. Antradienio pavakarę Birštoną užklupo galinga stichija. Gausus lietus ir vėjo šuorai pristabdė eismą gatvėse, vartė medžius, nulaužtomis šakomis ir lapais nuklojo šaligatvius, paskraidino pakabinamus gėlynus.
Trečiadienį pakalbintas Birštono miesto tvarkymo tarnybos direktorius Algirdas Kederys patvirtino, kad nuostoliai dar nesuskaičiuoti, bet prireiks kelių dienų, kol tarnybos darbuotojai supjaustys ir išveš nulaužtus medžius, sutvarkys viešąsias miesto erdves. Audra aplenkė Žvėrinčių ir Vytauto Jurgio Meškos parką, bet savo jėgą nukreipė į istorinę kurorto dalį. Labiausiai nukentėjo Vytauto parkas ir jo prieigos. Išgriuvusių medžių rasta Silvanavičiaus gatvėje, Nemuno krantinėje, prie Kurhauzo, „Versmės“, „Tulpės“ sanatorijų. Laimingo atsitiktinumo dėka nei pastatai, nei praeiviai nenukentėjo. Prie „Vyturėlio“ lopšelio-darželio nusvirę beržai atsirėmė į tvorą. Į audros ruožą pateko ir dalis aukštutinio Birštono, vėjas išvertė seną liepą.
A.Kederys pasakojo, kad pirmiausia buvo atlaisvinta važiuojamoji kelio dalis, pasivaikščiojimo takai. Likviduoti audros padarinius padėjo ir į talką atėję priešgaisrinės tarnybos darbuotojai, kurie supjaustė ir patraukė B. Sruogos g. ir Birutės g. sankryžoje nuvirtusį medį, kitus pavojingai pasvirusius medžius, nušlavė kelio dangą.
Pasak A.Kederio, Miesto tvarkymo tarnybos darbuotojams tenka taikytis prie šios vasaros ekstremalių svyravimų: čia, žiūrėk, žole apželdintos žemesnės skverų vietos mirksta vandens balose, čia – stoja tokia kaitra, kad nespėjama gėles laistyti… Visgi jis pažadėjo, kad liepos 6-ąją miestas šventės dalyvius pasitiks tvarkingas ir šventiškas.

Audronės Šidiškienės nuotraukos

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *